Ponovite sve opet, NEPONOVLJIVI!

Doajen srpskog novinarstva Dejan Stevović objavio knjigu o vaterpolistima Srbije - dogodovštine sa takmičenja, putovanja, anegdote, uspesi, medalje... Hvala njima, hvala i Dejanu za ovo blago!

Ostali sportovi 30.12.2016 | 22:10
Ponovite sve opet, NEPONOVLJIVI!
NEPONOVLJIVI!

Dejan Stevović, dugogodišnji novinar "Sportskog žurnala" i čovek koji godinama prati vaterpolo reprezentaciju Srbije, pronašao je pravu reč kojom je opisao fenomenalnu generaciju trofejnog sporta, koja je OSVOJILA SVE.

"Oni nisu neponovljivi samo zbog rezultata, već i zbog toga što su sjajne ličnosti, neponovljive. Takav idealan sklad različitih karaktera, takva posvećenost obavezama, neponovljivost i zbog ponašanja u bazenu, oko bazena, poštovanja prema protivniku i na kraju, takav mentalni sklop, teško je zamisliti", rekao je Stevović na predstavljanju knjige.

Znate li zašto su vaterpolisti još neponovljivi? Zato što su lično, finansijski pomogli autoru da ova knjiga uopšte ugleda svetlost dana, a bilo je mnogo "zatvorenih vrata" na koje je Stevović pokucao.

"Voleo bih da bude još ovakvih knjiga i iz drugih sportova. Pravi autori knjige su, zapravo, vaterpolisti, jer su beležili rezultate, a meni je ostalo samo da sve to stavim na papir", kaže Stevović.

Selektor srpskog tima Dejan Savić i vaterpolistiŽivko Gocić i Andrija Prlainović poželeli su Stevoviću još ovakvih i sličnih knjiga, uz zahvalnost: "Hvala, Dejane".

"Ja znam šta u ovoj knjizi piše, a volim da čitam knjige u kojima ne znam sadržaj", našalio se Prlainović, na šta se dosadašnji kapiten srpske reprezentacije Živko Gocić nadovezao: "I ja znam šta u njoj piše, ali kako vreme bude odmicalo verovatno će me pamćenje izdavati, pa ću morati da se podsećam".

Autor Dejan Stevović, profesionalni novinar od 1980. godine, kaže za MONDO da mu je omiljeni deo knjige iz dela "o patikama", a favorit među anegdotama kada je "Manda (Dušan Mandić) 2014. godine došao kod Vujasa (Vladimira Vujasinovića) i rekao mu da ima bolove u ušima. A Vujas mu kaže: 'Ma, šta boli, igraj, pa posle nek' te boli!'.

"Kad sam završio knjigu i prelistao je, shvatio sam da ima još mnogo toga što je ostalo nenapisano, možda za još jednu knjigu. Ali, u ovoj je sve što je bilo bitno. Uvek sam prema svima njima imao poštovanje, nikada im nisam ulazio u sobe, recimo, uvek sam poštovao njihovu privatnost", dodaje Stevović, koji je i autor knjige "Kad kažem Srbija, mislim medalja".

Slične anegdote, crtice sa putovanja, šale među vaterpolistima i stručnim štabom, kao i podsećanja na neverovatne uspehe od 2009. do 2016. godine - sve to ćete naći u knjizi "Neponovljivi".

Mi se nadamo da će se PONOVITI NEPONOVLJIVI!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar