Оптужница против тројице Бошњака

Тужилаштво Босне и Херцеговине подигло је оптужницу против три лица која се трете за убиство тројице ратних заробљеника у љето 1995. године на подручју Босанске Крупе.

Босна и Херцеговина 29.12.2016 | 11:07
Оптужница против тројице Бошњака
Оптужница је подигнута против Исаковић Сафета, званог "Џиџо", рођеног 1973. године, Ђулић Ибрахима, званог "Линђо", рођеног 1968. године и Порић Нисвета, рођеног 1972. године.

Оптужени се терете да су за вријеме рата и оружаног сукоба у БиХ, у својству командира (Исаковић) и припадника ИДВ "Газије", при 5. корпусу тзв. Армије БиХ, поступали противно одредбама Женевских конвенција о заштити ратних заробљеника и рањеника и болесника.

"Они су оптужени да су, у мјесецу јулу 1995. године, на локалитету брда Ћорковача, на подручју општине Босанска Крупа, лично и директно, пуцајући из ватреног оружја, починили убиство тројице заробљених припадника ВРС, од којих је један био рањен", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужени се терете да су починили казнено дјело-ратни злочин против ратних заробљеника из чланка 175. КЗ БиХ, стоји у саопштењу.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар