Ово ће бити најпопуларнија дестинација у 2017. години

Исланд је био популарна дестинација 2016. године, Тајланд годину пре, а 2017. ће бити година када ће сви пожелети да посете Португал.

Путовања 27.12.2016 | 12:14
Ово ће бити најпопуларнија дестинација у 2017. години
Португал се појављује на већини листа широм света као најбоља дестинација за 2017. годину, и то из неколико разлога. Топло време, прелепе плаже, градови са историјом и приступачне цене чине га избором број један.

Делови Лисабона, престонице Португала, постоје од 9. века. Можете шетати средњовековним улицама Алфаме, а затим се упутити ка тврђави Светог Ђорђа (Цастело Сао Јорге).

Градски врх “Муриш“ нуди спектакуларан поглед, а улаз је око 10 евра.

У близини дока, код одмаралишта "Белем куће", налазе се неки од лисабонских најважнијих споменика и музеја, као и бројни кафићи који продају јединствене португалске пите са воћем.

Неки од старих трамваја у граду су “јурили“ улицама и у време Другог светског рата, а карта кошта око три евра.

Португалска чувена обала је велика атракција. Огромни таласи на Назару за оне који воле да сурфују, али и кристалночиста и мирна вода на Лагосу, за оне који воле да се опуштају.

Други највећи град у Португалу је Порто, који се налази на северу земље.

Само сат вожње је удаљен од Минхо, области вина, у којој се производи свеже бело вино, савршено за летње дане.

Од хране, локалном становништву је омиљена “францесхина“, нешто попут сендвича са кобасицом, шунком, одреском, топљеним сиром и љутим парадајзом, са сосом од пива.

Сам град има средњовековни центар са каменим улицама и позлаћеним резбаријама. То је заправо лавиринт, али ако пратите реку, нећете залутати.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дра

28.12.2016 08:30

Волим Фадо. Цесто сам и у Португалу али се не слазем са насловом. И цијене уопсте нису тако ниске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фадо

28.12.2016 20:47

Бас слусам и фино је, али ја сам 1/4 Циганка и мени одговара висе спанска музика. Срела сам у Холандији спанске Цигане и то је то. За 10 минута сам пјевала на улици с сњима. Паре нисам узела, а ни они јер добијају плате за то пјевање од Дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ