Ovo će biti najpopularnija destinacija u 2017. godini

Island je bio popularna destinacija 2016. godine, Tajland godinu pre, a 2017. će biti godina kada će svi poželeti da posete Portugal.

Putovanja 27.12.2016 | 12:14
Ovo će biti najpopularnija destinacija u 2017. godini
Portugal se pojavljuje na većini lista širom sveta kao najbolja destinacija za 2017. godinu, i to iz nekoliko razloga. Toplo vreme, prelepe plaže, gradovi sa istorijom i pristupačne cene čine ga izborom broj jedan.

Delovi Lisabona, prestonice Portugala, postoje od 9. veka. Možete šetati srednjovekovnim ulicama Alfame, a zatim se uputiti ka tvrđavi Svetog Đorđa (Castelo Sao Jorge).

Gradski vrh “Muriš“ nudi spektakularan pogled, a ulaz je oko 10 evra.

U blizini doka, kod odmarališta "Belem kuće", nalaze se neki od lisabonskih najvažnijih spomenika i muzeja, kao i brojni kafići koji prodaju jedinstvene portugalske pite sa voćem.

Neki od starih tramvaja u gradu su “jurili“ ulicama i u vreme Drugog svetskog rata, a karta košta oko tri evra.

Portugalska čuvena obala je velika atrakcija. Ogromni talasi na Nazaru za one koji vole da surfuju, ali i kristalnočista i mirna voda na Lagosu, za one koji vole da se opuštaju.

Drugi najveći grad u Portugalu je Porto, koji se nalazi na severu zemlje.

Samo sat vožnje je udaljen od Minho, oblasti vina, u kojoj se proizvodi sveže belo vino, savršeno za letnje dane.

Od hrane, lokalnom stanovništvu je omiljena “franceshina“, nešto poput sendviča sa kobasicom, šunkom, odreskom, topljenim sirom i ljutim paradajzom, sa sosom od piva.

Sam grad ima srednjovekovni centar sa kamenim ulicama i pozlaćenim rezbarijama. To je zapravo lavirint, ali ako pratite reku, nećete zalutati.

B 92
foto:internet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dra

28.12.2016 09:30

Volim Fado. Cesto sam i u Portugalu ali se ne slazem sa naslovom. I cijene uopste nisu tako niske.

ODGOVORITE
Name

Fado

28.12.2016 21:47

Bas slusam i fino je, ali ja sam 1/4 Ciganka i meni odgovara vise spanska muzika. Srela sam u Holandiji spanske Cigane i to je to. Za 10 minuta sam pjevala na ulici s snjima. Pare nisam uzela, a ni oni jer dobijaju plate za to pjevanje od Drzave.

ODGOVORITE