Кога турски медији оптужују за убиство амбасадора и зашто?

Неwсwеек је претражујући турску штампу и извештаје наишао на занимљив податак. Медији који су за Ердогана очајнички желе да скрену кривицу са Турске, и изабрали су западне силе и ЦИА-у као највероватнијег кривца.

Свијет 26.12.2016 | 09:50
Кога турски медији оптужују за убиство амбасадора и зашто?
Упркос анти-руском расположењу које су изразиле стотине Турака протестујући испред руског конзулата у Истамбулу прошле седмице – одражавајући растући национални бес по питању акција Путинових снага у Алепу – мејнстрим новине су брзо скренуле кривицу на западне силе по питању атентата, каналишући Ердоганово оснаживање реторике против западне неактивности у Сирији, пише “Руссиаинсидер”

Провладине новине Yени Сафак и Yени Соз су експлицитно окривиле ЦИА-у, док је Таквим описао убицу Карлова као “изасланика Западног савеза.“

Популарни дневни листови су истакли рекције руских званичника на убиство; Yени Сафак је известио да је сенатор Франц Клинцевич, први заменик шефа Комитета за одбрану и безбедност Савета Федерације Русије, окривио НАТО за напад: “Врло је вероватно да су представници страних НАТО тајних служби иза тога. Оно што се десило је права провокација, изазов. То је изазов за Русију.“

Очигледно је да овде турска штампа само спекулише и пише оно што је погодно за Ердогана, а не извештава оно што зна. Без обзира, њихове изокренуте приче показују пар важних ствари:

1.) Турска очајнички жели да сачува односе са Русијом, па зато жури да скрене кривицу

2.) Турци су веома фрустрирани са Америком, и спремни су да верују све најгоре о њој

Ово није тешко разумети ако се сећате да је Турска за покушај државног удара у јулу окривила присталице Фетулаха Гулена, који се од 1999. године крије у Пенсилванији и деценијама је био средство ЦИА-е.

Извор: Wебтрибуне.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

контраобавјестајац

26.12.2016 13:37

Прије недељу-двије Обама је оптузио Русију да су се мијесали у америцке изборе и да це им вратити мило за драго, на неки нацин,а вријеме и мјесто акције це сами изабрати!Па ако не ураде Амери Русима ниста назао до 20 Јануара,то само знаци да су претњу вец остварили-организовали овај атентат!

ОДГОВОРИТЕ