''Отворила'' се управа Партизана: Леонардо и Евертон добијају повишицу!

Црно-бели имају план како да издрже нове ставке у буџету, у плану растанак са четворицом играча...

Фудбал 26.12.2016 | 20:00
''Отворила'' се управа Партизана: Леонардо и Евертон добијају повишицу!
Само задовољан играч је добар играч. Преведено на странце, ма где били и чији дрес носили, само плаћен играч је добар играч. А Партизан се својски потрудио да задржи ослонце тима из јесење сезоне. За верност, орочену најмање до краја европских квалификација наредног лета, Леонардо да Силва Соза и Евертон Луиз добиће - повишицу!

Засад се не зна тачан износ новца који им следи на основу договора постигнутог са спортским директором Ивицом Илијевим по окончању првог дела првенства, међутим, извесно је да ће по повратку из Бразила, пре почетка припрема за пролећну сезону (9. јануар), обојица да потпишу анексе уговора на основу којих им се гарантује већа плата.

Подсетимо, Леонардо према одредбама летос закљученог уговора зарађује 510.000 евра на годишњем нивоу, док Евертону следује 190.000 евра на основу споразума постигнутог претходне зиме, кад је стигао из Сент Галена.

Сад ће те суме да буду знатно повећане. У Партизану сматрају оправдано, јер је офанзивац најефикасњи фудбалер екипе и водећи на листи стрелаца Суперлиге (12 голова), док је задњи везни постао покретачна снага у саставу Марка Николића.

„Клуб, управа, тренер и ја чинимо све да учинимо срећним Леа и Евија. Да само знате шта смо све спремни да урадимо како би остали са нама“, предочио је јавности Ивица Илиев, спортски директор Парног ваљка пре девет дана, мада не би требало сметнути с ума потврду да у Леонардовом уговору постоји излазна клаузула у вредности од 2.500.000 евра.

У тој мисији је, како сад ствари стоје, успео. Мада, остају отворена питања да ли буџет Партизана може да издржи додатно финансијско оптерећење и како ће на ову информацију реаговати остатак свлачионице, која у почетку није благонаклоно гледала ка Леонарду, кад је чула колико зарађује, да би касније - кад је овај почео да постиже голове - на то заборавила.

Подсетимо, тренд да се странци награђују повећаним примањима започет је лета 2008, кад су на истеку премијерних сезона у Партизану, нове, знатно побољшане уговоре, добиле тадашње узданице, Алмами Мореира и Ламин Диајра.

На сличан начин управа црно-белих је недавно наградила Николу Миленковића за добре партије, ревизијиом уговора.

Са Топчидерског брда поручују да имају план на основу којег ће издржати овај финансијски налет.

„Успели смо пре одласка играча на одмор да исплатимо и њих и запослене у клубу. Откако сам на овој позицији, а то је две године, ниједна плата није каснила“, подсетио је недавноМилош Вазура, генерални директор клуба из Хумске и на основу те изјаве може се закључити да је и овога пута све урађено срачунато.

Један од начина за који челници Партизана уверавају да ће бити довољан да се растерети буџет и новац преусмери на повишице бразилског тандема, јесте најављени растанак са играчима који после њих имају највеће плате. А то су: Никола Ђурђић (280.000 евра годишње), Ален Стевановић (150.000), Валери Божинов (144.000), као и известан прекид сарадње са штопером из Обале Слоноваче Седриком Гогуом (150.000).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар