''Otvorila'' se uprava Partizana: Leonardo i Everton dobijaju povišicu!

Crno-beli imaju plan kako da izdrže nove stavke u budžetu, u planu rastanak sa četvoricom igrača...

Fudbal 26.12.2016 | 20:00
''Otvorila'' se uprava Partizana: Leonardo i Everton dobijaju povišicu!
Samo zadovoljan igrač je dobar igrač. Prevedeno na strance, ma gde bili i čiji dres nosili, samo plaćen igrač je dobar igrač. A Partizan se svojski potrudio da zadrži oslonce tima iz jesenje sezone. Za vernost, oročenu najmanje do kraja evropskih kvalifikacija narednog leta, Leonardo da Silva Soza i Everton Luiz dobiće - povišicu!

Zasad se ne zna tačan iznos novca koji im sledi na osnovu dogovora postignutog sa sportskim direktorom Ivicom Ilijevim po okončanju prvog dela prvenstva, međutim, izvesno je da će po povratku iz Brazila, pre početka priprema za prolećnu sezonu (9. januar), obojica da potpišu anekse ugovora na osnovu kojih im se garantuje veća plata.

Podsetimo, Leonardo prema odredbama letos zaključenog ugovora zarađuje 510.000 evra na godišnjem nivou, dok Evertonu sleduje 190.000 evra na osnovu sporazuma postignutog prethodne zime, kad je stigao iz Sent Galena.

Sad će te sume da budu znatno povećane. U Partizanu smatraju opravdano, jer je ofanzivac najefikasnji fudbaler ekipe i vodeći na listi strelaca Superlige (12 golova), dok je zadnji vezni postao pokretačna snaga u sastavu Marka Nikolića.

„Klub, uprava, trener i ja činimo sve da učinimo srećnim Lea i Evija. Da samo znate šta smo sve spremni da uradimo kako bi ostali sa nama“, predočio je javnosti Ivica Iliev, sportski direktor Parnog valjka pre devet dana, mada ne bi trebalo smetnuti s uma potvrdu da u Leonardovom ugovoru postoji izlazna klauzula u vrednosti od 2.500.000 evra.

U toj misiji je, kako sad stvari stoje, uspeo. Mada, ostaju otvorena pitanja da li budžet Partizana može da izdrži dodatno finansijsko opterećenje i kako će na ovu informaciju reagovati ostatak svlačionice, koja u početku nije blagonaklono gledala ka Leonardu, kad je čula koliko zarađuje, da bi kasnije - kad je ovaj počeo da postiže golove - na to zaboravila.

Podsetimo, trend da se stranci nagrađuju povećanim primanjima započet je leta 2008, kad su na isteku premijernih sezona u Partizanu, nove, znatno poboljšane ugovore, dobile tadašnje uzdanice, Almami Moreira i Lamin Diajra.

Na sličan način uprava crno-belih je nedavno nagradila Nikolu Milenkovića za dobre partije, revizijiom ugovora.

Sa Topčiderskog brda poručuju da imaju plan na osnovu kojeg će izdržati ovaj finansijski nalet.

„Uspeli smo pre odlaska igrača na odmor da isplatimo i njih i zaposlene u klubu. Otkako sam na ovoj poziciji, a to je dve godine, nijedna plata nije kasnila“, podsetio je nedavnoMiloš Vazura, generalni direktor kluba iz Humske i na osnovu te izjave može se zaključiti da je i ovoga puta sve urađeno sračunato.

Jedan od načina za koji čelnici Partizana uveravaju da će biti dovoljan da se rastereti budžet i novac preusmeri na povišice brazilskog tandema, jeste najavljeni rastanak sa igračima koji posle njih imaju najveće plate. A to su: Nikola Đurđić (280.000 evra godišnje), Alen Stevanović (150.000), Valeri Božinov (144.000), kao i izvestan prekid saradnje sa štoperom iz Obale Slonovače Sedrikom Goguom (150.000).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar