Свештеник сексуално злостављао дијете

Свештеник Крушевачке епархије Д. С. оптужен је за недозвољене полне радње над својим двоипогодишњим братанцем.

Србија 25.12.2016 | 12:46
Свештеник сексуално злостављао дијете
У истом случају, у парници на основу тужбе мајке дјечака М. С. свештеник је осуђен и забрањено му је да прилази дјечаку на мање од 50 метара.

“Разведена сам, а наш син је викендом ишао код оца. Мој бивши муж је одлазио на пецање, а дјечак је остајао са стрицем. Послије неколико мјесеци повјерио ми се како га “чича пресвлачи”, да су се заједно туширали, гдје је свештеник затражио од њега да му сапуна одређени дио тијела”, каже М. С., мајка злостављаног дјечака.

Сина је одвела код педијатра, који их је упутио код психолога и психијатра. Обавестила је и тужилаштво и поднела приватну тужбу.

“Мој син је пет пута вјештачен. Урађено је и супервјештачење и сваки пут је давао идентичну изјаву. Водили смо га и код терапеута. Стручњаци су утврдили да има ИQ 118 и да због тога јако тешко може да заборави трауму”, наставља причу М. С.

Против Д. С. је поступак покренуло и Основно тужилаштво у Трстенику и до сада су одржана два рочишта.

“Одбрана инсистира да мој син опет свједочи, иако су стручњаци закључили да би то за њега била нова траума. Бивши дјевер је у вријеме када је злостављао мог сина био ђакон, а у међувремену је постао свештеник и добио је мјесто у манастиру у близини Трстеника”, каже М. С. и додаје да је њен бивши супруг лијечени алкохоличар и да се током поступка држао по страни или је подржавао брата.

Како се сазнаје, оптужени свештеник има два мала дјетета.

Сексуално злостављање, наводно, почело је половином априла 2014. године у парохијској кући у Трстенику, када је дјечак имао нешто више од две године, а трајало је осам мјесеци.

(Блиц.рс)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Карадоз

25.12.2016 12:04

Да је то ријеткост ово би и била вијест ... инаце само подсјецање на свакодневницу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар опет

25.12.2016 12:10

Неко ко се одметне од народа у име слузбе Бога не мозе вољети Бога и народ једнако.Када будемо имали НАРОДНОГ А НЕ ВЈЕРСКОГ СВЕСТЕНИКА тада це нам вјера бити здрава и праведна.Кога год упитате ко је науцио цовјека да има Анслни сеx сваки це вам реци Сотона а кад погледсте колико има свестеника осудјених а Бог зна колико јос хиљада неосудјених бас због тог дела упитам се као Хрисцанин јел то Сотона преузео Цркву под своје и у њу увео своје слуге.Цитајуци Библију у којој опет Христ говори одтави Оца и Матер своју и крени замном да слузис Богу буде ми све јасно јер врати ме на поцетка мога писања.Остаје горки нељудски у мозгу осецај са питањем зар си Бозе на овакве спао да ти слузе по Црквама.Ако овакав моју дусу треба моју да приведе Богу,ако је моја дуса на њега и слицне му спала е изврсим нузду онда нс сред моје дусе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

25.12.2016 12:12

Ако је то урадио, онда нема земаљског закона који би задовољио правду...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боже сачувај

25.12.2016 12:18

Зато је и постао свештеник, најсигурније уточиште за педофиле. Вјера треба остати у кућама, цркве укинути. Купиш себи књигу, крст на зид и полако, ништа се мање не рачуна од слушања предавања потенционалних педофила по црквама. Није Бог будала, нити је завршио факултет у Травнику...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алија Сиротановић

25.12.2016 12:29

Вјерска лица су највеци лицемјери на овоме свету религију треба забранити и сва зла на свету би нестала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мило

25.12.2016 12:56

Ово је за сваку осуду ако је тацно али нетреба сва свестена лица осудјивати у сваком зиту има кукоља

Name

Милојко

25.12.2016 12:53

Лаже бре куја болесна у главу! Пакује брату свога мужа јер је изгубила старатељство над сином зато што је психијатријски случај. Ђубре једно одвратно! А и ови медији какви ко да су их све душмани купили!

ОДГОВОРИТЕ