Sveštenik seksualno zlostavljao dijete

Sveštenik Kruševačke eparhije D. S. optužen je za nedozvoljene polne radnje nad svojim dvoipogodišnjim bratancem.

Srbija 25.12.2016 | 12:46
Sveštenik seksualno zlostavljao dijete
U istom slučaju, u parnici na osnovu tužbe majke dječaka M. S. sveštenik je osuđen i zabranjeno mu je da prilazi dječaku na manje od 50 metara.

“Razvedena sam, a naš sin je vikendom išao kod oca. Moj bivši muž je odlazio na pecanje, a dječak je ostajao sa stricem. Poslije nekoliko mjeseci povjerio mi se kako ga “čiča presvlači”, da su se zajedno tuširali, gdje je sveštenik zatražio od njega da mu sapuna određeni dio tijela”, kaže M. S., majka zlostavljanog dječaka.

Sina je odvela kod pedijatra, koji ih je uputio kod psihologa i psihijatra. Obavestila je i tužilaštvo i podnela privatnu tužbu.

“Moj sin je pet puta vještačen. Urađeno je i supervještačenje i svaki put je davao identičnu izjavu. Vodili smo ga i kod terapeuta. Stručnjaci su utvrdili da ima IQ 118 i da zbog toga jako teško može da zaboravi traumu”, nastavlja priču M. S.

Protiv D. S. je postupak pokrenulo i Osnovno tužilaštvo u Trsteniku i do sada su održana dva ročišta.

“Odbrana insistira da moj sin opet svjedoči, iako su stručnjaci zaključili da bi to za njega bila nova trauma. Bivši djever je u vrijeme kada je zlostavljao mog sina bio đakon, a u međuvremenu je postao sveštenik i dobio je mjesto u manastiru u blizini Trstenika”, kaže M. S. i dodaje da je njen bivši suprug liječeni alkoholičar i da se tokom postupka držao po strani ili je podržavao brata.

Kako se saznaje, optuženi sveštenik ima dva mala djeteta.

Seksualno zlostavljanje, navodno, počelo je polovinom aprila 2014. godine u parohijskoj kući u Trsteniku, kada je dječak imao nešto više od dve godine, a trajalo je osam mjeseci.

(Blic.rs)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Karadoz

25.12.2016 12:04

Da je to rijetkost ovo bi i bila vijest ... inace samo podsjecanje na svakodnevnicu

ODGOVORITE
Name

Zar opet

25.12.2016 12:10

Neko ko se odmetne od naroda u ime sluzbe Boga ne moze voljeti Boga i narod jednako.Kada budemo imali NARODNOG A NE VJERSKOG SVESTENIKA tada ce nam vjera biti zdrava i pravedna.Koga god upitate ko je naucio covjeka da ima Anslni sex svaki ce vam reci Sotona a kad pogledste koliko ima svestenika osudjenih a Bog zna koliko jos hiljada neosudjenih bas zbog tog dela upitam se kao Hriscanin jel to Sotona preuzeo Crkvu pod svoje i u nju uveo svoje sluge.Citajuci Bibliju u kojoj opet Hrist govori odtavi Oca i Mater svoju i kreni zamnom da sluzis Bogu bude mi sve jasno jer vrati me na pocetka moga pisanja.Ostaje gorki neljudski u mozgu osecaj sa pitanjem zar si Boze na ovakve spao da ti sluze po Crkvama.Ako ovakav moju dusu treba moju da privede Bogu,ako je moja dusa na njega i slicne mu spala e izvrsim nuzdu onda ns sred moje duse.

ODGOVORITE
Name

Србин

25.12.2016 12:12

Aко је то урадио, онда нема земаљског закона који би задовољио правду...

ODGOVORITE
Name

Bože sačuvaj

25.12.2016 12:18

Zato je i postao sveštenik, najsigurnije utočište za pedofile. Vjera treba ostati u kućama, crkve ukinuti. Kupiš sebi knjigu, krst na zid i polako, ništa se manje ne računa od slušanja predavanja potencionalnih pedofila po crkvama. Nije Bog budala, niti je završio fakultet u Travniku...

ODGOVORITE
Name

Alija Sirotanović

25.12.2016 12:29

Vjerska lica su najveci licemjeri na ovome svetu religiju treba zabraniti i sva zla na svetu bi nestala.

ODGOVORITE
Name

milo

25.12.2016 12:56

Ovo je za svaku osudu ako je tacno ali netreba sva svestena lica osudjivati u svakom zitu ima kukolja

Name

Милојко

25.12.2016 12:53

Лаже бре куја болесна у главу! Пакује брату свога мужа јер је изгубила старатељство над сином зато што је психијатријски случај. Ђубре једно одвратно! А и ови медији какви ко да су их све душмани купили!

ODGOVORITE