АБА - Џикић о проблемима и ривалу: Ово није исти МЗТ!

"Тренутно имамо само десеторицу расположивих играча", каже тренер Партизана у најави утакмице против МЗТ Скопља.

Кошарка 23.12.2016 | 20:15
АБА - Џикић о проблемима и ривалу: Ово није исти МЗТ!
Кошаркаши Партизана у суботу ће играти последњи меч у хали "Пионир" у 2016. години.

Повредама десеткована екипа Александра Џикића вратила се са узбудљивог и успешног гостовања у Пољској, колико-толико се комплетирала и усмерила сву пажњу ка суботњој утакмици против гостију из Македоније.

Шеф струке црно-белих поново ће сести на клупу, али опет неће моћи да рачуна на комплетан тим.

"Не смемо ни једног момента да их потценимо, нарочито ако се узме у обзир наше здравствено стање. Од укупног броја сениора (15 играча) у овом тренутку (дан пред утакмицу) имамо само десет на располагању. У тај број рачунам и Величковића, који је тек почео да тренира", истакао је Џикић.

Коментаришући квалитет наредног ривала, тренер Партизана нагласио је да то није иста екипа коју су црно-бели ове сезоне убедљиво савладали у Скопљу (93:62).

"Гости нису онај тим који смо победили у првом делу лиге. Од тада је промењено неколико тренера, више играча је дошло и отишло. Практично играмо први пут против овог њиховог састава. Познато је да имају проблема са повредама, не знамо у ком саставу ће доћи у Београд, али је сигурно да имају спољну линију која мора да се поштује, као и њихов стартни центарски пар".

Плејмејкер Вилијам Хечер такође је констатовао кадровске проблеме црно-белих (повреде Мајсторовића, Андрића, Робинсона и Величковића), али и додао да се о томе не размишља после судијског подбацивања.

"Знамо да нас очекује тешка утакмица, да ће МЗТ дати све од себе и да ће сигурно желети да одиграју много боље него у првом делу сезоне. Ми имамо одређених проблема, али када почне утакмица, трудићемо се да не размишљамо о томе већ искључиво о дешавањима на терену", рекао је Хечер.

Црно-бели дочекују 15. коло као другопласирани тим табеле и са пет узастопних "јадранских" победа за собом. На опроштају од навијача у календарској 2016. у госте им долази ривал који је током сезоне претрпео значајне кадровске промене, две смене тренера (Рајковић - Јончевски - Назор) и који улаже значајан труд да се помери са последње позиције табеле.

Утакмица у хали "Александар Николић" почеће у 19 часова (ТВ Арена спорт), а карте ће на благајни хале бити пуштене у продају три сата раније. Улазнице за трибине коштаће по 300 динара, а за партер по 500.

Парови 15. кола

у суботу

Игокеа - Карпош Соколи 17 часова
Партизан - МЗТ 19

у недељу

Мега - ФМП 17
Цедевита - Звезда 19

у понедељак

Задар - Будућност 18

у уторак

Крка - Олимпија 18
Морнар - Цибона 20

Табела: Звезда 14-0, Партизан 11-3, Цедевита 10-4, Цибона 10-4, Будућност 10-4, Игокеа 7-7, Олимпија 6-8, Задар 5-9, Крка 5-9, Морнар 4-10, Мега Лекс 4-10, ФМП 4-10, Карпош Соколи 4-10, МЗТ 4-10.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар