ABA - Džikić o problemima i rivalu: Ovo nije isti MZT!

"Trenutno imamo samo desetoricu raspoloživih igrača", kaže trener Partizana u najavi utakmice protiv MZT Skoplja.

Košarka 23.12.2016 | 20:15
ABA - Džikić o problemima i rivalu: Ovo nije isti MZT!
Košarkaši Partizana u subotu će igrati poslednji meč u hali "Pionir" u 2016. godini.

Povredama desetkovana ekipa Aleksandra Džikića vratila se sa uzbudljivog i uspešnog gostovanja u Poljskoj, koliko-toliko se kompletirala i usmerila svu pažnju ka subotnjoj utakmici protiv gostiju iz Makedonije.

Šef struke crno-belih ponovo će sesti na klupu, ali opet neće moći da računa na kompletan tim.

"Ne smemo ni jednog momenta da ih potcenimo, naročito ako se uzme u obzir naše zdravstveno stanje. Od ukupnog broja seniora (15 igrača) u ovom trenutku (dan pred utakmicu) imamo samo deset na raspolaganju. U taj broj računam i Veličkovića, koji je tek počeo da trenira", istakao je Džikić.

Komentarišući kvalitet narednog rivala, trener Partizana naglasio je da to nije ista ekipa koju su crno-beli ove sezone ubedljivo savladali u Skoplju (93:62).

"Gosti nisu onaj tim koji smo pobedili u prvom delu lige. Od tada je promenjeno nekoliko trenera, više igrača je došlo i otišlo. Praktično igramo prvi put protiv ovog njihovog sastava. Poznato je da imaju problema sa povredama, ne znamo u kom sastavu će doći u Beograd, ali je sigurno da imaju spoljnu liniju koja mora da se poštuje, kao i njihov startni centarski par".

Plejmejker Vilijam Hečer takođe je konstatovao kadrovske probleme crno-belih (povrede Majstorovića, Andrića, Robinsona i Veličkovića), ali i dodao da se o tome ne razmišlja posle sudijskog podbacivanja.

"Znamo da nas očekuje teška utakmica, da će MZT dati sve od sebe i da će sigurno želeti da odigraju mnogo bolje nego u prvom delu sezone. Mi imamo određenih problema, ali kada počne utakmica, trudićemo se da ne razmišljamo o tome već isključivo o dešavanjima na terenu", rekao je Hečer.

Crno-beli dočekuju 15. kolo kao drugoplasirani tim tabele i sa pet uzastopnih "jadranskih" pobeda za sobom. Na oproštaju od navijača u kalendarskoj 2016. u goste im dolazi rival koji je tokom sezone pretrpeo značajne kadrovske promene, dve smene trenera (Rajković - Jončevski - Nazor) i koji ulaže značajan trud da se pomeri sa poslednje pozicije tabele.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" počeće u 19 časova (TV Arena sport), a karte će na blagajni hale biti puštene u prodaju tri sata ranije. Ulaznice za tribine koštaće po 300 dinara, a za parter po 500.

Parovi 15. kola

u subotu

Igokea - Karpoš Sokoli 17 časova
Partizan - MZT 19

u nedelju

Mega - FMP 17
Cedevita - Zvezda 19

u ponedeljak

Zadar - Budućnost 18

u utorak

Krka - Olimpija 18
Mornar - Cibona 20

Tabela: Zvezda 14-0, Partizan 11-3, Cedevita 10-4, Cibona 10-4, Budućnost 10-4, Igokea 7-7, Olimpija 6-8, Zadar 5-9, Krka 5-9, Mornar 4-10, Mega Leks 4-10, FMP 4-10, Karpoš Sokoli 4-10, MZT 4-10.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar