НБА: Клиперси бољи од Спарса, Вориорси сигурни!

Ратници се пробудили, Роуз подсетио на старе дане! Клиперси добили дерби, а изгубили Пола! Голден Стејт славио у Бруклину, Њујорк бољи од Орланда.

Кошарка 23.12.2016 | 09:15
НБА: Клиперси бољи од Спарса, Вориорси сигурни!
Голден Стејт је спавао у првом полувремену меча са Бруклин Нетсима у Њујорку, а онда су Ратнике у наставку пробудили Кевин Дурант и Клеј Томпсон. На крају су гости дошли до победе од 117:101 и то им је био 26. тријумф у сезони.

Такође, екипа Стива Кера наставила је победнички низ који је сада продужен на шест утакмица, а најефикаснији код Ратника био је Дурант са 26 поена, док је Томпсон постигао три мање. Знатно скромнији учинак за своје стандарде, са само 15 поена, имао је Стеф Кари. Пошто му шут није ишао, окренуо се асистенција и сакупио их је седам. На крају је улогу хероја из сенке преузео Заза Пачулија који је имао дабл-дабл учинак од 15 поена и 14 скокова.

Апсолутно најбољи у домаћој екипи био је Брук Лопез са 28 поена и осам ухваћених лопти, а дабл-дабл је остварио и Џереми Лин са 10 поена и 11 асистенција.

Посебно добро Голден Стејт је играо у одбрани у трећој и четвртој деоници.
“Мислим да је то добар подсетник да, где год играли, ко год био ривал, ако се не браните, упашћете у невољу. Да би победили, морате да играте одбрану. То је лекција коју смо вечерас научили“, рекао је после меча тренер Ратника Стив Кер.



На другом крају града, Њујорк Никси су дочекали и победили Орландо Меџик са 106:95 у утакмици у којој је Дерик Роуз подсетио на то какав је играч могао да постане да није имао силне проблеме са повредама.

Некадашњи члан Дрим тима био је најефикаснији код Никса са 19 поена, а поред тога ухватио је пет скокова и поделио три асистенције. Сјајну подршку Роуз је имао и резервистиКајлу О’Квину који је са 14 поена и 16 скокова господарио у рекету, а веома добри су били и Кармело Ентони са 15, односно Кристапс Порзингис са 12 поена.

На другој страни код Орланда, који је остао при дну Југоисточне дивизије, доминирао је шпанско-француски тандем. Серж Ибака постигао је 23 поена уз 10 скокова, а Еван Фурнијеимао је 21 поен. Црногорац Никола Вучевић додао је 10 поена, шест асистенција и пет скокова.
“Нисмо играли довољно снажно. Они су потпуно контролисали утакмицу, а нисмо имали одговор на то. Уложили су много више енергије“, рекао је Вучевић после утакмице.

Лос Анђелес Клиперси победили су на свом терену Сан Антонио са 106:101, али су за тај тријумф платили велику цену пошто се повредио плејмејкер Крис Пол. Како наводе амерички медији, ради се о повреди колена и питање је колико ће паузирати. Да ствар буде гора, Клиперси тренутно не могу да рачунају ни на Блејка Грифина који је оперисао колено.

До повреде је дошло у трећој четвртини. Пол је морао да напусти терен, а у том тренутку је већ забележио 19 поена, шест асистенција и седам скокова. Са клупе је стигла помоћ одМариса Спајтса који је убацио 14 поена, а Деандре Џордан имао је 11 поена и девет скокова.

Поново најбољи у тиму Спарса био је Кавај Ленард са 27 поена, Пау Гасол убацио је 21, двоцифрени кошгетерски учинак са по 10 поена још су имали Ламаркус Олдриџ и Дени Грин. Летонац Давис Бертанс није улазио у игру.



НБА резултати

Индијана - Бостон 102:109
Бруклин - Голден Стејт 101:117
Њујорк - Орландо 106:95
Мајами - ЛА Лејкерс 115:107
ЛА Клиперс - Сан Антонио 106:101

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар