NBA: Klipersi bolji od Sparsa, Voriorsi sigurni!

Ratnici se probudili, Rouz podsetio na stare dane! Klipersi dobili derbi, a izgubili Pola! Golden Stejt slavio u Bruklinu, Njujork bolji od Orlanda.

Košarka 23.12.2016 | 09:15
NBA: Klipersi bolji od Sparsa, Voriorsi sigurni!
Golden Stejt je spavao u prvom poluvremenu meča sa Bruklin Netsima u Njujorku, a onda su Ratnike u nastavku probudili Kevin Durant i Klej Tompson. Na kraju su gosti došli do pobede od 117:101 i to im je bio 26. trijumf u sezoni.

Takođe, ekipa Stiva Kera nastavila je pobednički niz koji je sada produžen na šest utakmica, a najefikasniji kod Ratnika bio je Durant sa 26 poena, dok je Tompson postigao tri manje. Znatno skromniji učinak za svoje standarde, sa samo 15 poena, imao je Stef Kari. Pošto mu šut nije išao, okrenuo se asistencija i sakupio ih je sedam. Na kraju je ulogu heroja iz senke preuzeo Zaza Pačulija koji je imao dabl-dabl učinak od 15 poena i 14 skokova.

Apsolutno najbolji u domaćoj ekipi bio je Bruk Lopez sa 28 poena i osam uhvaćenih lopti, a dabl-dabl je ostvario i Džeremi Lin sa 10 poena i 11 asistencija.

Posebno dobro Golden Stejt je igrao u odbrani u trećoj i četvrtoj deonici.
“Mislim da je to dobar podsetnik da, gde god igrali, ko god bio rival, ako se ne branite, upašćete u nevolju. Da bi pobedili, morate da igrate odbranu. To je lekcija koju smo večeras naučili“, rekao je posle meča trener Ratnika Stiv Ker.



Na drugom kraju grada, Njujork Niksi su dočekali i pobedili Orlando Medžik sa 106:95 u utakmici u kojoj je Derik Rouz podsetio na to kakav je igrač mogao da postane da nije imao silne probleme sa povredama.

Nekadašnji član Drim tima bio je najefikasniji kod Niksa sa 19 poena, a pored toga uhvatio je pet skokova i podelio tri asistencije. Sjajnu podršku Rouz je imao i rezervistiKajlu O’Kvinu koji je sa 14 poena i 16 skokova gospodario u reketu, a veoma dobri su bili i Karmelo Entoni sa 15, odnosno Kristaps Porzingis sa 12 poena.

Na drugoj strani kod Orlanda, koji je ostao pri dnu Jugoistočne divizije, dominirao je špansko-francuski tandem. Serž Ibaka postigao je 23 poena uz 10 skokova, a Evan Furnijeimao je 21 poen. Crnogorac Nikola Vučević dodao je 10 poena, šest asistencija i pet skokova.
“Nismo igrali dovoljno snažno. Oni su potpuno kontrolisali utakmicu, a nismo imali odgovor na to. Uložili su mnogo više energije“, rekao je Vučević posle utakmice.

Los Anđeles Klipersi pobedili su na svom terenu San Antonio sa 106:101, ali su za taj trijumf platili veliku cenu pošto se povredio plejmejker Kris Pol. Kako navode američki mediji, radi se o povredi kolena i pitanje je koliko će pauzirati. Da stvar bude gora, Klipersi trenutno ne mogu da računaju ni na Blejka Grifina koji je operisao koleno.

Do povrede je došlo u trećoj četvrtini. Pol je morao da napusti teren, a u tom trenutku je već zabeležio 19 poena, šest asistencija i sedam skokova. Sa klupe je stigla pomoć odMarisa Spajtsa koji je ubacio 14 poena, a Deandre Džordan imao je 11 poena i devet skokova.

Ponovo najbolji u timu Sparsa bio je Kavaj Lenard sa 27 poena, Pau Gasol ubacio je 21, dvocifreni košgeterski učinak sa po 10 poena još su imali Lamarkus Oldridž i Deni Grin. Letonac Davis Bertans nije ulazio u igru.



NBA rezultati

Indijana - Boston 102:109
Bruklin - Golden Stejt 101:117
Njujork - Orlando 106:95
Majami - LA Lejkers 115:107
LA Klipers - San Antonio 106:101

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar