Савић: Србија до Токија 2020. године!

Традиционални Новогодишњи коктел Ватерполо савеза Србије одржан је у четвртак у Београду.

Остали спортови 23.12.2016 | 14:15
Савић: Србија до Токија 2020. године!
Ватерполистима је уручено признање "Ватерполо херој" које установљено на седници Скупштине ВСС.

Плакете су добили представници бројних спонозора и чланови стручног штаба: Дејан Савић,Жарко Петровић, Урош Стевановић, Владимир Павловић, Стефан Ћирић, др Владимир Хархаји, Александар Јаник, Владимир Радовић, Владимир Вујасиновић, Горан Чанковић и Дејан Стевовић.

Селектор Дејан Савић захвалио се свима на подршци.

“Изузетна година је за нама. Захвалан сам држави, спонзорима, играчима и сарадницима. Завршићу реченицом која неће бити, надам се, схваћена погрешно - Србија до Токија 2020.”

Година коју испраћамо донела је велику радост ватерполистима и љубитељима овог спорта. О томе је говорио председник ВСС Милорад Кривокапић.

“Поносни смо на годину, на сјајне момке и њиховог селектора Дејана Савића. Прво смо у изванредно организованом Европском првенству у Београду освојили злато. Исти резултат је остварен и на финалном турниру Светске лиге у Кини. Круна фантастичне године је злато освојено на Олимпијским играма у Рију. Желим да похвалим и девојке које су показале напредак у сваком погледу. Наша организација је учествовала у бројним хуманитарним акцијама. Велику захвалност за помоћ и подршку желим да искажем председнику Николићу, Влади Републике Србије и бројним спонзорима. Без њих не бисмо остварили овакве резултате”, рекао је Кривокапић и позвао све да дођу на ревијалну утакмицу између Србије и Тима света на којој ће се од репрезентације опростити Живко Гоцић и Слободан Никић

Председник Томислав Николић поручио је ватерполистима на наставе да радују нацију.

“За вас постоји само дилема хоћете ли бити први. Навикли сте нас и ко зна, нека друга медаља би можда разочарала нацију. Ове године ми је медаља у Београду дража иако олимпијско злато има свој сјај. Драга ми је и она пре две године освојена у Будимпешти. Тада ме је мађарски председник позвао мислећи да ће да се радује да би ми победу честитао већ на полувремену. Наставите овако, радујте свој народ, то је највећа и најлепша обавеза.”

Председнику Николићу је уручена Плакета ВСС у знак захвалности за подршку и помоћ у протеклом периоду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар