Savić: Srbija do Tokija 2020. godine!

Tradicionalni Novogodišnji koktel Vaterpolo saveza Srbije održan je u četvrtak u Beogradu.

Ostali sportovi 23.12.2016 | 14:15
Savić: Srbija do Tokija 2020. godine!
Vaterpolistima je uručeno priznanje "Vaterpolo heroj" koje ustanovljeno na sednici Skupštine VSS.

Plakete su dobili predstavnici brojnih sponozora i članovi stručnog štaba: Dejan Savić,Žarko Petrović, Uroš Stevanović, Vladimir Pavlović, Stefan Ćirić, dr Vladimir Harhaji, Aleksandar Janik, Vladimir Radović, Vladimir Vujasinović, Goran Čanković i Dejan Stevović.

Selektor Dejan Savić zahvalio se svima na podršci.

“Izuzetna godina je za nama. Zahvalan sam državi, sponzorima, igračima i saradnicima. Završiću rečenicom koja neće biti, nadam se, shvaćena pogrešno - Srbija do Tokija 2020.”

Godina koju ispraćamo donela je veliku radost vaterpolistima i ljubiteljima ovog sporta. O tome je govorio predsednik VSS Milorad Krivokapić.

“Ponosni smo na godinu, na sjajne momke i njihovog selektora Dejana Savića. Prvo smo u izvanredno organizovanom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojili zlato. Isti rezultat je ostvaren i na finalnom turniru Svetske lige u Kini. Kruna fantastične godine je zlato osvojeno na Olimpijskim igrama u Riju. Želim da pohvalim i devojke koje su pokazale napredak u svakom pogledu. Naša organizacija je učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama. Veliku zahvalnost za pomoć i podršku želim da iskažem predsedniku Nikoliću, Vladi Republike Srbije i brojnim sponzorima. Bez njih ne bismo ostvarili ovakve rezultate”, rekao je Krivokapić i pozvao sve da dođu na revijalnu utakmicu između Srbije i Tima sveta na kojoj će se od reprezentacije oprostiti Živko Gocić i Slobodan Nikić

Predsednik Tomislav Nikolić poručio je vaterpolistima na nastave da raduju naciju.

“Za vas postoji samo dilema hoćete li biti prvi. Navikli ste nas i ko zna, neka druga medalja bi možda razočarala naciju. Ove godine mi je medalja u Beogradu draža iako olimpijsko zlato ima svoj sjaj. Draga mi je i ona pre dve godine osvojena u Budimpešti. Tada me je mađarski predsednik pozvao misleći da će da se raduje da bi mi pobedu čestitao već na poluvremenu. Nastavite ovako, radujte svoj narod, to je najveća i najlepša obaveza.”

Predsedniku Nikoliću je uručena Plaketa VSS u znak zahvalnosti za podršku i pomoć u proteklom periodu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar