Радоњић: А неки су нас стављали на 16. мјесто...!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да су његови кошаркаши остварили велику победу против Реал Мадрида.

Кошарка 23.12.2016 | 08:45
Радоњић: А неки су нас стављали на 16. мјесто...!
Звезда је остварила велику победу у 14. колу Евролиге, пошто је у Београду била боља од Реал Мадрида са 82:70. То је шести тријумф у 14 утакмица црвено-белих у Евролиги.

"За нас је свака победа Евролиги велика, изузетна. Показали смо да можемо да будемо равноправни са свима, иако су нас многи стављали на 16. место пре почетка такмичења. Веома сам задовољан што смо још једном добро играли. Када се добије Реал, наравно да се навијачка страст диже до максимума, што је и нормално. Али, ми који смо на послу морамо да рачунамо другачије, трезвено", рекао је Радоњић новинарима после утакмице.

Радоњић је навео да је задовољан игром своје екипе, за коју је рекао да је била паметна, концентрисана, одговорна и без много грешака.

"Ово су бољи противници од нас, то је искрено и истинито. Нема лажи и превара, дизања и спуштања, правимо велике резултате и ове сезоне, за сада. Трудићемо се да буде још, а тек ћемо видети докле ће то да нас доведе. Ово су невероватна оптерећења. Показали смо да свима можемо да будемо равноправни, иако ћемо негде да губимо, а негде да добијамо", казао је тренер црвено-белих.

Радоњић је похвалио амбијент у хали "Александар Николић" и навео да ће се о њему "још дуго" причати.

Он није желео много да говори о екипи ЦСКА, наредном противнику у Евролиги, с обзиром на то да ће црвено-бели пре тога играти против Цедевите у Јадранској лиги.

"ЦСКА је фаворит, још већи него Реал, али прво Цедевита па онда све остало. Играмо велике утакмице. Треба да уживамо у свему томе, а турдићемо се да све обрадујемо што је више могуће", казао је тренер Звезде.

Радоњић је рекао да је задовољан играма и резултатима у Евролиги ове сезоне.

"Ово је сигурно велики резултат, победе које смо остварили и игре које смо пружили. Видите каква се изненадјења дешавају, а ми смо ту стабилни са тенденцијом да правимо успехе. Жао ми је што нисмо били комплетни против Жалгириса, сигуран сам да бисмо добили", рекао је Радоњић.

Радоњић је упитан за формат Евролиге у следећој сезони, на шта је одговорио: "Шта ће бити следеће сезоне? Прво да преживимо ову".

Тренер је поновио да се клуб труди да надје новог играча који ће моћи да помогне екипи и да мора да постоји опрез иако екипа игра добро, с обзиром на ритам утакмица.

"Нисмо баш у прилици да можемо да причамо о неким појачањима. Надам се да ће то да се деси и верујем да ћемо да добијемо нешто од тог играча. Треба бити свестан да ови момци добро играју, а морамо да будемо опрезни јер нам у оваквом ритму не зна шта може да се деси и не смемо да улазимо у превелике ризике. Због тога је потребно да додје неко да нам помогне", рекао је Радоњић.

Звезда ће у следећем колу Евролиге дочекати екипу ЦСКА из Москве, следећег четвртка у Арени.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар