Radonjić: A neki su nas stavljali na 16. mjesto...!

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi košarkaši ostvarili veliku pobedu protiv Real Madrida.

Košarka 23.12.2016 | 08:45
Radonjić: A neki su nas stavljali na 16. mjesto...!
Zvezda je ostvarila veliku pobedu u 14. kolu Evrolige, pošto je u Beogradu bila bolja od Real Madrida sa 82:70. To je šesti trijumf u 14 utakmica crveno-belih u Evroligi.

"Za nas je svaka pobeda Evroligi velika, izuzetna. Pokazali smo da možemo da budemo ravnopravni sa svima, iako su nas mnogi stavljali na 16. mesto pre početka takmičenja. Veoma sam zadovoljan što smo još jednom dobro igrali. Kada se dobije Real, naravno da se navijačka strast diže do maksimuma, što je i normalno. Ali, mi koji smo na poslu moramo da računamo drugačije, trezveno", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Radonjić je naveo da je zadovoljan igrom svoje ekipe, za koju je rekao da je bila pametna, koncentrisana, odgovorna i bez mnogo grešaka.

"Ovo su bolji protivnici od nas, to je iskreno i istinito. Nema laži i prevara, dizanja i spuštanja, pravimo velike rezultate i ove sezone, za sada. Trudićemo se da bude još, a tek ćemo videti dokle će to da nas dovede. Ovo su neverovatna opterećenja. Pokazali smo da svima možemo da budemo ravnopravni, iako ćemo negde da gubimo, a negde da dobijamo", kazao je trener crveno-belih.

Radonjić je pohvalio ambijent u hali "Aleksandar Nikolić" i naveo da će se o njemu "još dugo" pričati.

On nije želeo mnogo da govori o ekipi CSKA, narednom protivniku u Evroligi, s obzirom na to da će crveno-beli pre toga igrati protiv Cedevite u Jadranskoj ligi.

"CSKA je favorit, još veći nego Real, ali prvo Cedevita pa onda sve ostalo. Igramo velike utakmice. Treba da uživamo u svemu tome, a turdićemo se da sve obradujemo što je više moguće", kazao je trener Zvezde.

Radonjić je rekao da je zadovoljan igrama i rezultatima u Evroligi ove sezone.

"Ovo je sigurno veliki rezultat, pobede koje smo ostvarili i igre koje smo pružili. Vidite kakva se iznenadjenja dešavaju, a mi smo tu stabilni sa tendencijom da pravimo uspehe. Žao mi je što nismo bili kompletni protiv Žalgirisa, siguran sam da bismo dobili", rekao je Radonjić.

Radonjić je upitan za format Evrolige u sledećoj sezoni, na šta je odgovorio: "Šta će biti sledeće sezone? Prvo da preživimo ovu".

Trener je ponovio da se klub trudi da nadje novog igrača koji će moći da pomogne ekipi i da mora da postoji oprez iako ekipa igra dobro, s obzirom na ritam utakmica.

"Nismo baš u prilici da možemo da pričamo o nekim pojačanjima. Nadam se da će to da se desi i verujem da ćemo da dobijemo nešto od tog igrača. Treba biti svestan da ovi momci dobro igraju, a moramo da budemo oprezni jer nam u ovakvom ritmu ne zna šta može da se desi i ne smemo da ulazimo u prevelike rizike. Zbog toga je potrebno da dodje neko da nam pomogne", rekao je Radonjić.

Zvezda će u sledećem kolu Evrolige dočekati ekipu CSKA iz Moskve, sledećeg četvrtka u Areni.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar