"Дивац је донео европски стил у НБА"!

Као и прошле године, имена Ранка Жеравице и Влада Дивца поново су међу номинованима за место у Кући славних.

Кошарка 23.12.2016 | 22:15
"Дивац је донео европски стил у НБА"!
Традиционално, као и сваке године, и овог децембра проглашена су имена потенцијалних становника Куће славних у Спрингфилду, који би могли да буду примљени у "Класи 2017".

Као и прошле године, на списку кандидата су и двојица представника српске кошарке - славни тренер Ранко Жеравица и бивша НБА звезда Владе Дивац.

Међу номинованима у интернационалном комитету су и Никос Галис, Тони Кукоч, Дино Рађа, Мануел Саинц, Владимир Кондрашин...

Скраћени списак кандидата биће објављен 18. фебруара, списак целе "Класе 2017" биће познат 3. априла, а церемонија пријема нових чланова у Кућу славних биће одржана следећег септембра.

Дивац и Жеравица, славни представници наше кошарке, већ су чланови ФИБА Куће славних.

Карим Абдул Џабар, један од највећих играча у историји, који је крајем осамдесетих у Лос Анђелесу и дочекао Дивца, лепим речима је говорио о актуелном генералном менаџеру Сакраменто Кингса.

"Владе је донео европски стил у НБА. Био је центар који је играо на много другачијих позиција на терену - на линији за слободна бацања, на врху рекета, на дистанци... Али, кретао се свуда, у европском стилу. То је отворило простор (европским играчима) да долазе и да наставе да доприносе овдашњој игри", изјавио је он.

Дивац је у НБА лиги провео 16 година, постигао је укупно 13.398 поена, уз 9.326 скокова, 3.541 асистенција и 1.631 блокада. Драфтован је као 26. пик у првом кругу 1989. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар