"Divac je doneo evropski stil u NBA"!

Kao i prošle godine, imena Ranka Žeravice i Vlada Divca ponovo su među nominovanima za mesto u Kući slavnih.

Košarka 23.12.2016 | 22:15
"Divac je doneo evropski stil u NBA"!
Tradicionalno, kao i svake godine, i ovog decembra proglašena su imena potencijalnih stanovnika Kuće slavnih u Springfildu, koji bi mogli da budu primljeni u "Klasi 2017".

Kao i prošle godine, na spisku kandidata su i dvojica predstavnika srpske košarke - slavni trener Ranko Žeravica i bivša NBA zvezda Vlade Divac.

Među nominovanima u internacionalnom komitetu su i Nikos Galis, Toni Kukoč, Dino Rađa, Manuel Sainc, Vladimir Kondrašin...

Skraćeni spisak kandidata biće objavljen 18. februara, spisak cele "Klase 2017" biće poznat 3. aprila, a ceremonija prijema novih članova u Kuću slavnih biće održana sledećeg septembra.

Divac i Žeravica, slavni predstavnici naše košarke, već su članovi FIBA Kuće slavnih.

Karim Abdul Džabar, jedan od najvećih igrača u istoriji, koji je krajem osamdesetih u Los Anđelesu i dočekao Divca, lepim rečima je govorio o aktuelnom generalnom menadžeru Sakramento Kingsa.

"Vlade je doneo evropski stil u NBA. Bio je centar koji je igrao na mnogo drugačijih pozicija na terenu - na liniji za slobodna bacanja, na vrhu reketa, na distanci... Ali, kretao se svuda, u evropskom stilu. To je otvorilo prostor (evropskim igračima) da dolaze i da nastave da doprinose ovdašnjoj igri", izjavio je on.

Divac je u NBA ligi proveo 16 godina, postigao je ukupno 13.398 poena, uz 9.326 skokova, 3.541 asistencija i 1.631 blokada. Draftovan je kao 26. pik u prvom krugu 1989. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar