ЕЛ: ЦСКА гази редом! ПАО уништио Армани! Баскијци добили Барсу!

Шок терапија Макабија ипак неуспела, велики је ЦСКА! Чак и без Теа и Нанда! Армејци славили у егал мечу у Тел Авиву с 80:76. Суноврат Арманија после "Комбанк арене"! Црвена звезда начела је Милано 17. новембра у Беогаду. Од тада – шест пораза италијанског клуба у низу! Какав ПАО - страшан ПАО! Киша зелених тројки уништила Армани у Милану! Убедљив тријумф Атињана над италијанским евролигашем. Барса је била близу… А онда је Ларкин запуцао! Басконија сјајно гази, Каталонцима се љуља плеј-оф!

Кошарка 21.12.2016 | 22:20
ЕЛ: ЦСКА гази редом! ПАО уништио Армани! Баскијци добили Барсу!
Лиор Лубин је потпуно раздрмао Макаби после одласка Хадара, али та шок терапија ипак није успела. Борио се Понос Израела до последњих секунди, али је поражен с 76:80. Армејци су играли без Нанда Де Колоа и Милоша Теодосића, али је ту био Кори Хигинс који је са 16 поена вукао екипу Димитриса Итудиса.

Водио је Макаби у последњој деоници с 63:61, али су онда уследиле две брзе тројке и двојка па се ЦСКА одвојио. Ендрју Гаудлок (19п) је вратио шутем с дистанце, па се ушло у неизвесну завршницу. Потом је Смит дао тројку из ћошка и играло се на један посед.

Домаћин је имао иницијативу, али су два коша Хигинса најавио крај који ће ићи у корист Армејаца. Потом је и Хајнс погодио из рекета, а у последњем нападу Макаби је промашио два шута за три поена.

Играо је Макаби као да није онај тим који се распао у Пиониру против Црвене звезде, а Московљани су поново показали да поседују победнички ДНК и да добијају и оне најтеже утакмице на један посед.

Није Понос Израела имао снаге да сруши ЦСКА. Али је показао зубе. И на томе му треба честитати.

Ипак, шампион Европе је шампион Европе. Страшни ЦСКА.

Какав ПАО - страшан ПАО! Киша зелених тројки уништила Армани у Милану! Убедљив тријумф Атињана над италијанским евролигашем.

Страшно шутерско вече комбиновано са очајном одбраном Арманија, донело је Панатинаикосо више него убедљив тријумф над Арманијем у Милану од 86:72. Осмом победом, а трећом везаном атински Зелени су стали уз раме Фенербахчеу са скором од осам победа и пет пораза. Ћави Пасквал је препородио грчки тим…

Велико појачање Ђентиле није играо против бившег клуба, али оваквом Панатинаикосу није ни био потребан против Арманија који са Репешом и оваквом одбраном нема шта да тражи у некој озбиљнијој расподели карата у Евролиги. Био је ово осми пораз скупоценог италијанског тима у 12 евролигашких испита.

Прво полувреме је био најбољи приказ колико је Армани непревидива и “дивља” екипа. Сјајно су отворили меч и засули кош Панатникоса са свих страна. Драгић је играо одлично, Радуљицаје добро почео, погађали су скоро сви којима је Репеша дао шансу и Манекени су имали плус пет на крају првог квартала. ПАО је држао резултатски прикључак само захваљујући сјајном Калатесу који је у првој чевртини убацио 12 поена.

Али када су се у другој четвртини разгороипадили Џејмс и Бурузис и када су намирисали све мане Арманијеве одбране, Зелени су почели да грабе ка победи. Серијом од 11:0 захваљујући сјајном Џејсму су стигли до вођства 27:21. Џејмс је везао две тројке за прву двоцифрену предност и 40:29 на крају првог полувремена.

Где је стао Џејмс, наставили су Синглтон и Риверс који су тројкама на поечтку другог полувремена подигли на 46:29 и бацили Италијане у нокдаун. Потом је и Фелдин везао две тројке, да би Џејмс новом тројком донео зеленима рекордних 64:42 на крају трећег квартала. Армани је у у другој и трећој четвртини постигао укупно 21 поена…

Огромну предност, ПАО није прокоцкао у последњих десет минута игре и рутински је одржавао вођство које је ишло и до 26 разлике (76:50). Тек при крају меча су домаћи успели да спусте заостатак испод 20 разлике са играчима који до тада нису имали велику минутажу…

Панатникос је тројкама “убио” Италијане пошто је погодио 13 од 34 далекометних хитаца.Џејмс је био најефикаснији са 19 поена, Калатес је убацио 15 уз 7/9 из игре. Риверс је додао 12, а Бурузис и Фелдин по 10 поена. Код Арманија који је погодио четири од 19 шутнутих тројки, једина светла тачка је био Меклин са 16 поена. Сандерс је додао 10.Радуљица је остао на седам поена (3/8 за два) и шест скокова. Мачван је убацио осам поена (2/6 из игре) и имао четири скока. 

У шпанском дербију, Баски су скинули скалп Каталонцима. У необично неефикасној утакмици, Басконија је у завршници сломила Барселону и славила победу 65:62.

Само девет поена је Басконија дала у првој четвртини, па није ни чудо што су Каталонци били у вођству. Копонен, Томић и Доелман су донели Барси плус 10 против Басконије која је прве поене постигла после скоро пет минута игре. Барселона је држала вођство до краја полувремена, али су се Бобоа и Ларкин пробудили у домаћем тиму и нису дозволили Каталонцима да оду преко 10 разлике, па се на велики одмор отишло са резултатом 24:30.

Копонен и Томић су држали госте у предности у већем делу треће четвртине, али када су њих двојица стала и када су Бобоа, Ханга и компанија наштеловали нишанске справе, кренуо је преокрет Басконије која је у последњих 10 минута ушла са вођством 47:45.

Држала се Барса и у последњем кварталу, владала је резултатска клацкалица и неизвесност, али је питање победника преломио Шејн Ларкин са две везане тројке у последњих минут и по утакмице. Клавер је промашио тројку за продужетак и победа је припала домаћем тиму.

Бобоа је са 19 поена био најефикаснији у домаћем тим, јунак Ларкин је сакупио 14. На другој страни су се истакли Томић са 18, Рајс са 15 и Копонен са 13 поена.

Басконија са скором 9-4 дели друго место на табели са Реалом и Олимпијакосом. Барселони се љуљају шансе за плеј-оф пошто је са скором 5-8 у групи тимова који су испод границе за пласман међу осам најбољих.

ЕЛ, 13. коло:

Фенербахче – Дарушафака 64:71
Армани – ПАО 72:86
Макаби – ЦСКА 76:80
Басконија – Барселона 65:62

уторак:

Реал Мадрид – Бамберг 95:72
Олимпијакос – Црвена звезда 73:65
Ефес – Жалгирис 71:84
Уникс – Галатасарај 73:60

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар