EL: CSKA gazi redom! PAO uništio Armani! Baskijci dobili Barsu!

Šok terapija Makabija ipak neuspela, veliki je CSKA! Čak i bez Tea i Nanda! Armejci slavili u egal meču u Tel Avivu s 80:76. Sunovrat Armanija posle "Kombank arene"! Crvena zvezda načela je Milano 17. novembra u Beogadu. Od tada – šest poraza italijanskog kluba u nizu! Kakav PAO - strašan PAO! Kiša zelenih trojki uništila Armani u Milanu! Ubedljiv trijumf Atinjana nad italijanskim evroligašem. Barsa je bila blizu… A onda je Larkin zapucao! Baskonija sjajno gazi, Kataloncima se ljulja plej-of!

Košarka 21.12.2016 | 22:20
EL: CSKA gazi redom! PAO uništio Armani! Baskijci dobili Barsu!
Lior Lubin je potpuno razdrmao Makabi posle odlaska Hadara, ali ta šok terapija ipak nije uspela. Borio se Ponos Izraela do poslednjih sekundi, ali je poražen s 76:80. Armejci su igrali bez Nanda De Koloa i Miloša Teodosića, ali je tu bio Kori Higins koji je sa 16 poena vukao ekipu Dimitrisa Itudisa.

Vodio je Makabi u poslednjoj deonici s 63:61, ali su onda usledile dve brze trojke i dvojka pa se CSKA odvojio. Endrju Gaudlok (19p) je vratio šutem s distance, pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Potom je Smit dao trojku iz ćoška i igralo se na jedan posed.

Domaćin je imao inicijativu, ali su dva koša Higinsa najavio kraj koji će ići u korist Armejaca. Potom je i Hajns pogodio iz reketa, a u poslednjem napadu Makabi je promašio dva šuta za tri poena.

Igrao je Makabi kao da nije onaj tim koji se raspao u Pioniru protiv Crvene zvezde, a Moskovljani su ponovo pokazali da poseduju pobednički DNK i da dobijaju i one najteže utakmice na jedan posed.

Nije Ponos Izraela imao snage da sruši CSKA. Ali je pokazao zube. I na tome mu treba čestitati.

Ipak, šampion Evrope je šampion Evrope. Strašni CSKA.

Kakav PAO - strašan PAO! Kiša zelenih trojki uništila Armani u Milanu! Ubedljiv trijumf Atinjana nad italijanskim evroligašem.

Strašno šutersko veče kombinovano sa očajnom odbranom Armanija, donelo je Panatinaikoso više nego ubedljiv trijumf nad Armanijem u Milanu od 86:72. Osmom pobedom, a trećom vezanom atinski Zeleni su stali uz rame Fenerbahčeu sa skorom od osam pobeda i pet poraza. Ćavi Paskval je preporodio grčki tim…

Veliko pojačanje Đentile nije igrao protiv bivšeg kluba, ali ovakvom Panatinaikosu nije ni bio potreban protiv Armanija koji sa Repešom i ovakvom odbranom nema šta da traži u nekoj ozbiljnijoj raspodeli karata u Evroligi. Bio je ovo osmi poraz skupocenog italijanskog tima u 12 evroligaških ispita.

Prvo poluvreme je bio najbolji prikaz koliko je Armani neprevidiva i “divlja” ekipa. Sjajno su otvorili meč i zasuli koš Panatnikosa sa svih strana. Dragić je igrao odlično, Raduljicaje dobro počeo, pogađali su skoro svi kojima je Repeša dao šansu i Manekeni su imali plus pet na kraju prvog kvartala. PAO je držao rezultatski priključak samo zahvaljujući sjajnom Kalatesu koji je u prvoj čevrtini ubacio 12 poena.

Ali kada su se u drugoj četvrtini razgoroipadili Džejms i Buruzis i kada su namirisali sve mane Armanijeve odbrane, Zeleni su počeli da grabe ka pobedi. Serijom od 11:0 zahvaljujući sjajnom Džejsmu su stigli do vođstva 27:21. Džejms je vezao dve trojke za prvu dvocifrenu prednost i 40:29 na kraju prvog poluvremena.

Gde je stao Džejms, nastavili su Singlton i Rivers koji su trojkama na poečtku drugog poluvremena podigli na 46:29 i bacili Italijane u nokdaun. Potom je i Feldin vezao dve trojke, da bi Džejms novom trojkom doneo zelenima rekordnih 64:42 na kraju trećeg kvartala. Armani je u u drugoj i trećoj četvrtini postigao ukupno 21 poena…

Ogromnu prednost, PAO nije prokockao u poslednjih deset minuta igre i rutinski je održavao vođstvo koje je išlo i do 26 razlike (76:50). Tek pri kraju meča su domaći uspeli da spuste zaostatak ispod 20 razlike sa igračima koji do tada nisu imali veliku minutažu…

Panatnikos je trojkama “ubio” Italijane pošto je pogodio 13 od 34 dalekometnih hitaca.Džejms je bio najefikasniji sa 19 poena, Kalates je ubacio 15 uz 7/9 iz igre. Rivers je dodao 12, a Buruzis i Feldin po 10 poena. Kod Armanija koji je pogodio četiri od 19 šutnutih trojki, jedina svetla tačka je bio Meklin sa 16 poena. Sanders je dodao 10.Raduljica je ostao na sedam poena (3/8 za dva) i šest skokova. Mačvan je ubacio osam poena (2/6 iz igre) i imao četiri skoka. 

U španskom derbiju, Baski su skinuli skalp Kataloncima. U neobično neefikasnoj utakmici, Baskonija je u završnici slomila Barselonu i slavila pobedu 65:62.

Samo devet poena je Baskonija dala u prvoj četvrtini, pa nije ni čudo što su Katalonci bili u vođstvu. Koponen, Tomić i Doelman su doneli Barsi plus 10 protiv Baskonije koja je prve poene postigla posle skoro pet minuta igre. Barselona je držala vođstvo do kraja poluvremena, ali su se Boboa i Larkin probudili u domaćem timu i nisu dozvolili Kataloncima da odu preko 10 razlike, pa se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 24:30.

Koponen i Tomić su držali goste u prednosti u većem delu treće četvrtine, ali kada su njih dvojica stala i kada su Boboa, Hanga i kompanija naštelovali nišanske sprave, krenuo je preokret Baskonije koja je u poslednjih 10 minuta ušla sa vođstvom 47:45.

Držala se Barsa i u poslednjem kvartalu, vladala je rezultatska klackalica i neizvesnost, ali je pitanje pobednika prelomio Šejn Larkin sa dve vezane trojke u poslednjih minut i po utakmice. Klaver je promašio trojku za produžetak i pobeda je pripala domaćem timu.

Boboa je sa 19 poena bio najefikasniji u domaćem tim, junak Larkin je sakupio 14. Na drugoj strani su se istakli Tomić sa 18, Rajs sa 15 i Koponen sa 13 poena.

Baskonija sa skorom 9-4 deli drugo mesto na tabeli sa Realom i Olimpijakosom. Barseloni se ljuljaju šanse za plej-of pošto je sa skorom 5-8 u grupi timova koji su ispod granice za plasman među osam najboljih.

EL, 13. kolo:

Fenerbahče – Darušafaka 64:71
Armani – PAO 72:86
Makabi – CSKA 76:80
Baskonija – Barselona 65:62

utorak:

Real Madrid – Bamberg 95:72
Olimpijakos – Crvena zvezda 73:65
Efes – Žalgiris 71:84
Uniks – Galatasaraj 73:60

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar