Дијета умјесто лијекова

Стручњаци су запазили да уношење хране животињског порекла подстиче стварање арахидонске киселине, која у погодном тренутку доводи до упале и болова у зглобовима.

Здравље 21.12.2016 | 09:37
Дијета умјесто лијекова
КОНТРОЛИСАНО гладовање и конзумирање сокова под надзором лекара може у приличној мери да ублажи поједине реуматске болове, тврде немачки научници са Универзитета "Фридрих Шилер" у Јени. До овог закључка дошли су након истраживања којим су обухваћени мушкарци и жене са реуматским артритисом у коленима, куковима или прстима.

Пацијенти су прегледани пре и после гладовања, при чему је уочена веза између исхране и дегенеративних промена. Захваљујући "рестриктивном" јеловнику, код њих су за две недеље драстично ублажени не само болови у зглобовима, већ се истовремено поправила и функција зглоба, као и опште стање оболелог.

Стручњаци су запазили да уношење хране животињског порекла подстиче стварање арахидонске киселине, која у погодном тренутку доводи до упале и болова у зглобовима. Са стручно контролисаном дијетом пацијенти могу да смање или чак да се ослободе и лекова против болова.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БЛ

21.12.2016 10:14

Мени јеј помоголо избацивање соли из исхране односно редуковање на најмању мјеру, болови у зглобовима су нестали у року два/три дана....

ОДГОВОРИТЕ