Соколац: Усвојен нацрт буџета

Скупштина општине Соколац на ванредној сједници усвојила је Нацрт буџета за 2017. годину у износу од 6 милиона 675 хиљада марака. Против су били одборници СНСД-а, а најгласнији међу њима и овај пут био је Мирко Чоловић, предсједник Општинског одбора ове странке.

Република Српска 20.12.2016 | 21:30
Соколац: Усвојен нацрт буџета
У сличном маниру као и на првој редовној сједници, први човјек соколачког СНСД-а Мирко Чоловић критиковао је и нацрт буџета за 2017. годину. Чоловић који је, подсјећамо, оптужен за крађу буџетског новца, те се тренутно брани са слободе, планирани буџет општине Соколац оцјењује као расипнички, а све предвиђене ставке као пренадуване и неоствариве.

“На сцени је расипништво једног човјека. Ово се мора спријечити на било који начин, да се ова општина спаси од пропадања”, поручио је Чоловић.

“Чоловић о расипништву има најмање права да говори”, одговор је руководства општине Соколац. Начелник Милован Бјелица критике опозиције на рачун нацрта буџета оцјењује као политичке, те подсјећа да је прије неколико година, по доласку на чело општине, затекао тешку ситуацију коју је оставио управо Чоловић са својим сарадницима. И поред тога, поручује Бјелица, општина успјева да се избори са недаћама.



“Ми смо општину Соколац сигурно вратили тамо гдје припада, почели су да долазе амбасадори, инвеститори су се појавили. Задовољан сам што се један број наших домаћих инвеститора укључио у подизање привредних субјеката на подручју наше општине”, истакао је Бјелица.

Нацрт буџета овај пут подржали су одборници ДНС-а, који су на прошлој сједници гласали против.

“Подржали смо првобитни нацрт буџета, јер смо ограничени временским роковима. Општина би ишла у привремено финасирање, а то у овом тренутку никоме не одговара. Уложили смо 32 амандмана, добили смо чврсте гаранције да ће бити уважени”, истакла је ДНС-ова Бојана Марковић, која обавља функцију предсједника Скупштине општине Соколац.

Након усвајања препорука Министарства финансија Републике Српске, предвиђања су да ће буџетска средства општине Соколац за наредну годину износити око 5 милиона 900 хиљада марака.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Равна Романија

20.12.2016 20:50

Браво Цицко, још само направи један објекат да можеш основати свој универзитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

20.12.2016 21:30

Само напријед... Само не дати Мирку и његовим перацима ногу, он је канцер Сокоца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

20.12.2016 21:47

Цоловица протјерати сто прије. соколацко зло

ОДГОВОРИТЕ