Sokolac: Usvojen nacrt budžeta

Skupština opštine Sokolac na vanrednoj sjednici usvojila je Nacrt budžeta za 2017. godinu u iznosu od 6 miliona 675 hiljada maraka. Protiv su bili odbornici SNSD-a, a najglasniji među njima i ovaj put bio je Mirko Čolović, predsjednik Opštinskog odbora ove stranke.

Republika Srpska 20.12.2016 | 21:30
Sokolac: Usvojen nacrt budžeta
U sličnom maniru kao i na prvoj redovnoj sjednici, prvi čovjek sokolačkog SNSD-a Mirko Čolović kritikovao je i nacrt budžeta za 2017. godinu. Čolović koji je, podsjećamo, optužen za krađu budžetskog novca, te se trenutno brani sa slobode, planirani budžet opštine Sokolac ocjenjuje kao rasipnički, a sve predviđene stavke kao prenaduvane i neostvarive.

“Na sceni je rasipništvo jednog čovjeka. Ovo se mora spriječiti na bilo koji način, da se ova opština spasi od propadanja”, poručio je Čolović.

“Čolović o rasipništvu ima najmanje prava da govori”, odgovor je rukovodstva opštine Sokolac. Načelnik Milovan Bjelica kritike opozicije na račun nacrta budžeta ocjenjuje kao političke, te podsjeća da je prije nekoliko godina, po dolasku na čelo opštine, zatekao tešku situaciju koju je ostavio upravo Čolović sa svojim saradnicima. I pored toga, poručuje Bjelica, opština uspjeva da se izbori sa nedaćama.



“Mi smo opštinu Sokolac sigurno vratili tamo gdje pripada, počeli su da dolaze ambasadori, investitori su se pojavili. Zadovoljan sam što se jedan broj naših domaćih investitora uključio u podizanje privrednih subjekata na području naše opštine”, istakao je Bjelica.

Nacrt budžeta ovaj put podržali su odbornici DNS-a, koji su na prošloj sjednici glasali protiv.

“Podržali smo prvobitni nacrt budžeta, jer smo ograničeni vremenskim rokovima. Opština bi išla u privremeno finasiranje, a to u ovom trenutku nikome ne odgovara. Uložili smo 32 amandmana, dobili smo čvrste garancije da će biti uvaženi”, istakla je DNS-ova Bojana Marković, koja obavlja funkciju predsjednika Skupštine opštine Sokolac.

Nakon usvajanja preporuka Ministarstva finansija Republike Srpske, predviđanja su da će budžetska sredstva opštine Sokolac za narednu godinu iznositi oko 5 miliona 900 hiljada maraka.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ravna Romanija

20.12.2016 20:50

Bravo Cicko, još samo napravi jedan objekat da možeš osnovati svoj univerzitet.

ODGOVORITE
Name

Miro

20.12.2016 21:30

Samo naprijed... Samo ne dati Mirku i njegovim peracima nogu, on je kancer Sokoca...

ODGOVORITE
Name

maja

20.12.2016 21:47

Colovica protjerati sto prije. sokolacko zlo

ODGOVORITE