Јаче обезбјеђење око амбасада

Директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић изјавио је да за сада нема информацију која би могла указивати да је безбједносна ситуација у БиХ нарушена и да може доћи до неких нежељених посљедица.

Босна и Херцеговина 20.12.2016 | 14:40
Јаче обезбјеђење око амбасада
Вилић је нагласио да су, након убиства руског амбасадора у Анкари и напада у Берлину, појачане мјере безбједности око амбасада и конзулата Турске, Русије и Њемачке у Сарајеву.

"Након догађаја у Анкари, наложене су појачане мјере безбједности, посебно када су у питању амбасаде Русије и Турске, као и неки други објекти. Након напада у Берлину, појачане су мјере безбједности око Амбасаде Њемачке", рекао је Вилић.

Он је навео да све информације до којих долази Дирекција размјењује са осталим полицијским агенцијама и сходно томе ће правити процјену о томе колико ће бити присутни код тих амбасада и да ли ће смањивати или појачавати утврђене мјере безбједности.

Вилић је напоменуо и да Оперативна група за борбу против тероризма, у којој су представници свих полицијских агенција, редовно размјењује информације и све оно што би могло указивати да би могло доћи до неких нежељених ствари, истакавши да би то био приоритет и услиједила би адекватна реакција.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Румииии

20.12.2016 17:48

Ајде....а људи који су припадници вехабиског покрета ти раде као полицајци....такав један је управу у турској изврсио терористицки акт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дкпт

20.12.2016 20:42

У Дирекцији раде људи који из вјерских разлога не зеле да се рукују са колегицама... невјероватно али истинито. Полицајци са вехабијским брадама јос само да поцну да скрацују униформу и носе сандале.

Name

ре Дкпт

22.12.2016 09:00

Онај Муамер што прати Бакира опонаша ''шефа''у сваком погледу. Чак и браду уређује као он.