Вуковар: Српска дјеца без пакетића

Још се није ни стишала афера "Чоколинда", а нова је већ на помолу.

Регион 20.12.2016 | 08:00
Вуковар: Српска дјеца без пакетића
Хрватски портали преносе да ученици једне вуковарске Основне школе који наставу похађају на српском језику нису добили божићне пакетиће, јер су тако одлучили водитељи наставе на језику мањина.

Град Сплит је припремио поклоне за све ученике основних школа у Вуковару, али су у вуковарској Основној школи "Никола Андрић" пакетиће добили само ученици који наставу слушају на хрватском језику.

"Прошле године пакетићи су дељени у школи и били су уручени свој деци без обзира на националност. Ове године додела пакетића требало је да буде одржана у просторијама Удружења бранитеља Сајмишта у том делу града. Водитељи смене на српском језику и писму донели су одлуку да деца српске националности тамо не иду", рекли су "Вечерњем листу"у тој вуковарској школи.

Лист наводи да је то објашњено чињеницом да има различитих родитеља и да они нису претходно контактирани, па су се на тај начин желеле избећи непријатности.

Градоначелник Вуковара Иван Пенава је оштро осудио поступак одговорних, док је његов заменик Срђан Милаковић рекао да догађај не би требало "предимензионирати", већ да га треба сместити у оквире града Вуковара, наводи "Вечерњи лист."

(мондо.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дјеца

20.12.2016 10:20

О које лудило влада код појединаца , дјеца су само дјеца и треба их све обрадовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цобер

20.12.2016 11:09

И ко ја сад одговоран???Хрватска или водитељи смјене на српском језику и писму?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

20.12.2016 11:32

Шта имају дјеца долазити у удружење ратних ветерана на додјелу пакетића?

ОДГОВОРИТЕ