Vukovar: Srpska djeca bez paketića

Još se nije ni stišala afera "Čokolinda", a nova je već na pomolu.

Region 20.12.2016 | 08:00
Vukovar: Srpska djeca bez paketića
Hrvatski portali prenose da učenici jedne vukovarske Osnovne škole koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku nisu dobili božićne paketiće, jer su tako odlučili voditelji nastave na jeziku manjina.

Grad Split je pripremio poklone za sve učenike osnovnih škola u Vukovaru, ali su u vukovarskoj Osnovnoj školi "Nikola Andrić" paketiće dobili samo učenici koji nastavu slušaju na hrvatskom jeziku.

"Prošle godine paketići su deljeni u školi i bili su uručeni svoj deci bez obzira na nacionalnost. Ove godine dodela paketića trebalo je da bude održana u prostorijama Udruženja branitelja Sajmišta u tom delu grada. Voditelji smene na srpskom jeziku i pismu doneli su odluku da deca srpske nacionalnosti tamo ne idu", rekli su "Večernjem listu"u toj vukovarskoj školi.

List navodi da je to objašnjeno činjenicom da ima različitih roditelja i da oni nisu prethodno kontaktirani, pa su se na taj način želele izbeći neprijatnosti.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je oštro osudio postupak odgovornih, dok je njegov zamenik Srđan Milaković rekao da događaj ne bi trebalo "predimenzionirati", već da ga treba smestiti u okvire grada Vukovara, navodi "Večernji list."

(mondo.ba)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Djeca

20.12.2016 10:20

O koje ludilo vlada kod pojedinaca , djeca su samo djeca i treba ih sve obradovati.

ODGOVORITE
Name

cober

20.12.2016 11:09

I ko ja sad odgovoran???Hrvatska ili voditelji smjene na srpskom jeziku i pismu?????????

ODGOVORITE
Name

Jovan

20.12.2016 11:32

Šta imaju djeca dolaziti u udruženje ratnih veterana na dodjelu paketića?

ODGOVORITE