Видео: Бернард Хопкинс завршио каријеру ван ринга, али буквално!

Легендарни боксер коме је већ 51 година доживео тежак нокаут у опроштајној борби!

Остали спортови 20.12.2016 | 10:45
Видео: Бернард Хопкинс завршио каријеру ван ринга, али буквално!
Некада је био страх и трепет, разбијач који се није без разлога поносио надимком "Џелат". А данас је са 51 годином пензионер. Бернард Хопкинс је последњи меч у каријери одбоксовао синоћ, али боље да није.

Најављени опроштај великог борца требало је да буде прави спектакл у коме би још једном доказао да је најбољи који је икада ушао у магични четвороугао, али све што је синоћ сазнао је да му је дефинитивно прошло време. И то одавно. Истина, ривал није био навиван, јер је синоћ наспрам њега у Инглвуду стао актуелни WБЦ шампион у лакотешкој категорији,Џо Смит.

Чак 24 године млађи противник и његове "муње" у рукама, биле су превише за "деку" Хопкинса који се добро држао до осме рунде, а онда је под баражом противника доживео нокаут и успут испао из ринга. Потпуно симболичан крај једне изврсне каријере.

"Ово је моја последња битка. Знам да су навијачи свесни да сам отишао као ратник, борећи се са најопаснијим, најјачим противницима", изјавио је Џелат.

Вишеструки професионални шампион у неколико категорија и један од најцењенијих асова племените вештине, ушао је професионалмни ринг још давне 1994. године доживевши пораз. Слаба најава за звездану каријеру која је завршена са 55 победа (32 КО) и осам пораза.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар