Video: Bernard Hopkins završio karijeru van ringa, ali bukvalno!

Legendarni bokser kome je već 51 godina doživeo težak nokaut u oproštajnoj borbi!

Ostali sportovi 20.12.2016 | 10:45
Video: Bernard Hopkins završio karijeru van ringa, ali bukvalno!
Nekada je bio strah i trepet, razbijač koji se nije bez razloga ponosio nadimkom "Dželat". A danas je sa 51 godinom penzioner. Bernard Hopkins je poslednji meč u karijeri odboksovao sinoć, ali bolje da nije.

Najavljeni oproštaj velikog borca trebalo je da bude pravi spektakl u kome bi još jednom dokazao da je najbolji koji je ikada ušao u magični četvorougao, ali sve što je sinoć saznao je da mu je definitivno prošlo vreme. I to odavno. Istina, rival nije bio navivan, jer je sinoć naspram njega u Inglvudu stao aktuelni WBC šampion u lakoteškoj kategoriji,Džo Smit.

Čak 24 godine mlađi protivnik i njegove "munje" u rukama, bile su previše za "deku" Hopkinsa koji se dobro držao do osme runde, a onda je pod baražom protivnika doživeo nokaut i usput ispao iz ringa. Potpuno simboličan kraj jedne izvrsne karijere.

"Ovo je moja poslednja bitka. Znam da su navijači svesni da sam otišao kao ratnik, boreći se sa najopasnijim, najjačim protivnicima", izjavio je Dželat.

Višestruki profesionalni šampion u nekoliko kategorija i jedan od najcenjenijih asova plemenite veštine, ušao je profesionalmni ring još davne 1994. godine doživevši poraz. Slaba najava za zvezdanu karijeru koja je završena sa 55 pobeda (32 KO) i osam poraza.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar