ХОЛ: Фајенордова шампионска јесен!

Звери из Ротердама газе све пред собом! Сјајни тим Ђованија ван Бронкхорста победом над Витесеом (3:1) прославио јесењу титулу у Ередивизији.

Фудбал 18.12.2016 | 11:30
ХОЛ: Фајенордова шампионска јесен!
Фајенорд је синоћњом победом на препуном Де Кајпу над Витесеом од 3:1 ставио печат на шампионску јесен, а уколико сутра Ајакс у великом дербију киксне против ПСВ-а на свом терену лако може да се деси да са лепом предношћу од пет или шест бодова дочека јануар и наставак такмичења у Ередивизији.

Већ пуних 17 година великан из Ротердама чека шампионску титулу и ово је изгледа та сезона јер екипа Ђованија ван Бронкхорста заиста игра леп и допадљив фудбал. То је најефиксанији тим у Холандији, који је чак 47 пута ове јесени терао ривале да ваде лопту из мреже, а ништа боље нису прошли ни фудбалери Витесеа који су се вечерас само у првом полувремену показали као незгодан ривал.

Иако је Елија рано, већ у 15. минуту после смушене реакције одбране Витесеа довео домаћина у вођство, сјајни нападач гостију Тагадуини је у 24. вратио резултат на почетак. Али, да ипак не буде никакве неизвесности на овом сусрету побринуо се Стив Бергуис који је коначно у финишу ове полусезоне прорадио и показао зашто су челници Фајенорда дуго ломили колеге из Вотфорда да га доведу прошлог лета. Сјајни офанзивац је најпре у 42. минуту на пас Елије повећао на 2:1, а све је било готово у 57. када му је капитен Дирк Кајт сјајно припремио шансу из које је био неумољив и поставио коначних 3:0.

Био је то печат фудбалера Фајенорда на идеалну јесен, у којој су момци у пола-белим, пола-црвеним дресовима вратили осмехе на лица верних навијача и најавили да је чекању на титулу шампиона Холандије дошао крај. Још данас да Ајакс и ПСВ одиграју нерешено...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар