HOL: Fajenordova šampionska jesen!

Zveri iz Roterdama gaze sve pred sobom! Sjajni tim Đovanija van Bronkhorsta pobedom nad Viteseom (3:1) proslavio jesenju titulu u Erediviziji.

Fudbal 18.12.2016 | 11:30
HOL: Fajenordova šampionska jesen!
Fajenord je sinoćnjom pobedom na prepunom De Kajpu nad Viteseom od 3:1 stavio pečat na šampionsku jesen, a ukoliko sutra Ajaks u velikom derbiju kiksne protiv PSV-a na svom terenu lako može da se desi da sa lepom prednošću od pet ili šest bodova dočeka januar i nastavak takmičenja u Erediviziji.

Već punih 17 godina velikan iz Roterdama čeka šampionsku titulu i ovo je izgleda ta sezona jer ekipa Đovanija van Bronkhorsta zaista igra lep i dopadljiv fudbal. To je najefiksaniji tim u Holandiji, koji je čak 47 puta ove jeseni terao rivale da vade loptu iz mreže, a ništa bolje nisu prošli ni fudbaleri Vitesea koji su se večeras samo u prvom poluvremenu pokazali kao nezgodan rival.

Iako je Elija rano, već u 15. minutu posle smušene reakcije odbrane Vitesea doveo domaćina u vođstvo, sjajni napadač gostiju Tagaduini je u 24. vratio rezultat na početak. Ali, da ipak ne bude nikakve neizvesnosti na ovom susretu pobrinuo se Stiv Berguis koji je konačno u finišu ove polusezone proradio i pokazao zašto su čelnici Fajenorda dugo lomili kolege iz Votforda da ga dovedu prošlog leta. Sjajni ofanzivac je najpre u 42. minutu na pas Elije povećao na 2:1, a sve je bilo gotovo u 57. kada mu je kapiten Dirk Kajt sjajno pripremio šansu iz koje je bio neumoljiv i postavio konačnih 3:0.

Bio je to pečat fudbalera Fajenorda na idealnu jesen, u kojoj su momci u pola-belim, pola-crvenim dresovima vratili osmehe na lica vernih navijača i najavili da je čekanju na titulu šampiona Holandije došao kraj. Još danas da Ajaks i PSV odigraju nerešeno...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar