Чемпионшип: Овнови опљачкали Јокана! Митар и Стојке да забораве ову суботу!

Лидс наставио са сјајним резултатима и победом над Брентфордом (1:0) одржао сан о повратку у Премијер лигу.

Фудбал 18.12.2016 | 11:00
Чемпионшип: Овнови опљачкали Јокана! Митар и Стојке да забораве ову суботу!
Славиша Јокановић има добар материјал у Фуламу, а да би вратио лондонске Котиџерсе у Премијер лигу, која се пре неколико година није могла замислити без њих, потребно је да их научи да не допуштају олако ривалу да односи бодове са њиховог терена.

Сјајно је његов тим одиграо данашњи дерби против Овнова Стива Мекларена, а да су мало били спретнији победом би се дочепали шесте позиције која води у плеј-оф. Овако реми (2:2), који је изгледа задовољио обе стране, можда мало више госте из Дербија, који су опљачкали домаћина данас.

Чупали су се играчи Фулама у финишу првог полувремена када је сјајни Алуко у надокнади изједначио после вођства гостију које је донео Томас Инс. Изгледао је као бајка 61. минут и погодак Јохансона, али је само петнаестак минута касније  штопер гостију Пирс поставио коначних 2:2 и омогућио бод Дербију, којим су задржали три поена више испред Јокановогтима који је тренутно девети на табели Чемпионшипа.

Није ово био дан Срба у Чемпионшипу, посебно не Владимира Стојковића чији је Нотингем Форест опет поражен, овај пут код куће од дављеника Вулверхемптона са 2:0. Ово је уједно и друга победа за новог менаџера Вукова Пола Ламберта који их води ка средини табеле и безбедној зони, док Шумари већ три утакмица не знају за тријумф, па је плеј-оф далеко.

Није се наиграо ни други српски репрезентативац Александар Митровић који је са клупе испратио тријумф Њукасла на гостовању у Бартону (2:1) којим су се Свраке остале на врху табеле са бодом више у односу на Брајтон пред божићне празнике. Магични Двајт Гејл опет није пропустио прилику да затресе мрежу, па је голом против Пивара стигао до бројке од 16 погодака на врху листе стрелаца у Чемпионшипу.

Можда данас није ишло Србима, али је субота била леп дан за све навијаче Лидса. Великан из Јоркшира наставио је да побеђује и гази ка плеј-офу, а за нову (другу везану) победу побринуо се дефанзивац Кајл Бартли који је сјајно скочио у 89. минуту и на центаршут Даласаматирао голмана Брентфорда. Важан гол за велику победу тима Герија Монка који би могао да врати некадашњег шампиона Енглеске у елиту, ако настави да игра овако добро. То је био дугогодишњи сан на Еланду, који је сада поново жив... 

Било је ово врло интересантно фудбалско поподне у Чемпионшипу у којем је пало чак 30 голова на девет утакмица. Гледали смо сјајне преокрете, шокантне победе, а најбоље су прошли фудбалери Рединга који су у надокнади савладали Блекбурн са 3:2 и вратили се на треће места место испред Хадерсфилда. Пети је већ споменути Лидс, а шести Шефилд Венздеј који је стигао до тријумфа против најгорег тима у лиги такође у надокнади времена само из пенала.

Највећу несрећу доживео је дављеник Кардиф, који је једва стигао два гола заостатка у окршају са Барнслијем, али је сурово кажњен у петом минуту надокнаде када је резервиста гостију Рајан Вилијамс донео тријумф само који тренутак након што је ушао у игру.

На зачељу табеле нема промена, последња три места и даље заузимају Блекбурн, Виган и Ротерам који делују као да су зрели за Лигу 1.  

ЧЕМПИОНШИП - 22. КОЛО

Петак:

Норич - Хадерсфилд 1:2 (1:2)
/Хојсон 6 - Качунга 5, 40/

Субота:

Блекбурн - Рединг 2:3 (1:1)
/Грејем 44, Браун 73 - Семјуел 32, Мур 60, Еванс 90+2/

Бристол Сити - Престон 1:2 (0:1)
/Вилбрам 78 - Мекениок 21, Џонсон 85/

Бартон - Њукасл 1:2 (1:2)
/Дајер 20 - Гејл 16, Дијаме 34/

Кардиф - Барнсли 3:4 (1:3)
/Морисон 2, Витингем 79, Пилкингтон 89 - Винал 18, 31, Сковен 42, Вилијамс 90+5/

Фулам - Дерби 2:2 (1:1)
/Ајте 45+1, Јохансен 61 - Инс 34, Пирс 75/

Лидс - Брентфорд 1:0 (0:0)
/Бартли 89/

Нотингем Форест - Вулверхемптон 0:2 (0:1)
/Коста 40, Кавалеиро 79/

Шефилд Венздеј - Ротерам 1:0 (0:0)
/Флечер 90+3. пенал/

Виган - Ипсвич 2:2 (1:1)
/Вилдшот 35, 62 - Питман 7. пенал, 68/

Бирмингем - Брајтон 1:2 (0:0)
/Јуткијевич 52 - Нокарт 82, Мари 90+4/

Недеља:

13.00 Квинс Парк Ренџерс - Астон Вила

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар