Čempionšip: Ovnovi opljačkali Jokana! Mitar i Stojke da zaborave ovu subotu!

Lids nastavio sa sjajnim rezultatima i pobedom nad Brentfordom (1:0) održao san o povratku u Premijer ligu.

Fudbal 18.12.2016 | 11:00
Čempionšip: Ovnovi opljačkali Jokana! Mitar i Stojke da zaborave ovu subotu!
Slaviša Jokanović ima dobar materijal u Fulamu, a da bi vratio londonske Kotidžerse u Premijer ligu, koja se pre nekoliko godina nije mogla zamisliti bez njih, potrebno je da ih nauči da ne dopuštaju olako rivalu da odnosi bodove sa njihovog terena.

Sjajno je njegov tim odigrao današnji derbi protiv Ovnova Stiva Meklarena, a da su malo bili spretniji pobedom bi se dočepali šeste pozicije koja vodi u plej-of. Ovako remi (2:2), koji je izgleda zadovoljio obe strane, možda malo više goste iz Derbija, koji su opljačkali domaćina danas.

Čupali su se igrači Fulama u finišu prvog poluvremena kada je sjajni Aluko u nadoknadi izjednačio posle vođstva gostiju koje je doneo Tomas Ins. Izgledao je kao bajka 61. minut i pogodak Johansona, ali je samo petnaestak minuta kasnije  štoper gostiju Pirs postavio konačnih 2:2 i omogućio bod Derbiju, kojim su zadržali tri poena više ispred Jokanovogtima koji je trenutno deveti na tabeli Čempionšipa.

Nije ovo bio dan Srba u Čempionšipu, posebno ne Vladimira Stojkovića čiji je Notingem Forest opet poražen, ovaj put kod kuće od davljenika Vulverhemptona sa 2:0. Ovo je ujedno i druga pobeda za novog menadžera Vukova Pola Lamberta koji ih vodi ka sredini tabele i bezbednoj zoni, dok Šumari već tri utakmica ne znaju za trijumf, pa je plej-of daleko.

Nije se naigrao ni drugi srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović koji je sa klupe ispratio trijumf Njukasla na gostovanju u Bartonu (2:1) kojim su se Svrake ostale na vrhu tabele sa bodom više u odnosu na Brajton pred božićne praznike. Magični Dvajt Gejl opet nije propustio priliku da zatrese mrežu, pa je golom protiv Pivara stigao do brojke od 16 pogodaka na vrhu liste strelaca u Čempionšipu.

Možda danas nije išlo Srbima, ali je subota bila lep dan za sve navijače Lidsa. Velikan iz Jorkšira nastavio je da pobeđuje i gazi ka plej-ofu, a za novu (drugu vezanu) pobedu pobrinuo se defanzivac Kajl Bartli koji je sjajno skočio u 89. minutu i na centaršut Dalasamatirao golmana Brentforda. Važan gol za veliku pobedu tima Gerija Monka koji bi mogao da vrati nekadašnjeg šampiona Engleske u elitu, ako nastavi da igra ovako dobro. To je bio dugogodišnji san na Elandu, koji je sada ponovo živ... 

Bilo je ovo vrlo interesantno fudbalsko popodne u Čempionšipu u kojem je palo čak 30 golova na devet utakmica. Gledali smo sjajne preokrete, šokantne pobede, a najbolje su prošli fudbaleri Redinga koji su u nadoknadi savladali Blekburn sa 3:2 i vratili se na treće mesta mesto ispred Hadersfilda. Peti je već spomenuti Lids, a šesti Šefild Venzdej koji je stigao do trijumfa protiv najgoreg tima u ligi takođe u nadoknadi vremena samo iz penala.

Najveću nesreću doživeo je davljenik Kardif, koji je jedva stigao dva gola zaostatka u okršaju sa Barnslijem, ali je surovo kažnjen u petom minutu nadoknade kada je rezervista gostiju Rajan Vilijams doneo trijumf samo koji trenutak nakon što je ušao u igru.

Na začelju tabele nema promena, poslednja tri mesta i dalje zauzimaju Blekburn, Vigan i Roteram koji deluju kao da su zreli za Ligu 1.  

ČEMPIONŠIP - 22. KOLO

Petak:

Norič - Hadersfild 1:2 (1:2)
/Hojson 6 - Kačunga 5, 40/

Subota:

Blekburn - Reding 2:3 (1:1)
/Grejem 44, Braun 73 - Semjuel 32, Mur 60, Evans 90+2/

Bristol Siti - Preston 1:2 (0:1)
/Vilbram 78 - Mekeniok 21, Džonson 85/

Barton - Njukasl 1:2 (1:2)
/Dajer 20 - Gejl 16, Dijame 34/

Kardif - Barnsli 3:4 (1:3)
/Morison 2, Vitingem 79, Pilkington 89 - Vinal 18, 31, Skoven 42, Vilijams 90+5/

Fulam - Derbi 2:2 (1:1)
/Ajte 45+1, Johansen 61 - Ins 34, Pirs 75/

Lids - Brentford 1:0 (0:0)
/Bartli 89/

Notingem Forest - Vulverhempton 0:2 (0:1)
/Kosta 40, Kavaleiro 79/

Šefild Venzdej - Roteram 1:0 (0:0)
/Flečer 90+3. penal/

Vigan - Ipsvič 2:2 (1:1)
/Vildšot 35, 62 - Pitman 7. penal, 68/

Birmingem - Brajton 1:2 (0:0)
/Jutkijevič 52 - Nokart 82, Mari 90+4/

Nedelja:

13.00 Kvins Park Rendžers - Aston Vila

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar