Све функционише беспрекорно - од Куртое до Косте!

Антонио Конте после 11. узастопне победе пумпа самопоуздање својим гладијаторима.

Фудбал 18.12.2016 | 12:30
Све функционише беспрекорно - од Куртое до Косте!
Плави тенк меље и руши све пред собом. Челси је доминантан у Премијер лиги, а АнотниоКонте је украо шоу тренерским звездама попут Муриња, Гвардиоле или Клопа.

Италијан је направио казнену експеицију од Плаваца који су данас остварили невероватну 11. узастопну победу у сезони и поставили клупски рекорд. Уједно је то била 500. победа за Плавце у Премијер лиги и испред су само Манчестер Јунајтед са 593 и Арсенал са 512.

Све функционише беспрекорно у игри Плаваца. Дијего Коста је до 50. гола у дресу Челсија стигао у 97. мечу по чему је бољи и од легенде попут Дрогбе којем је за то било потребно 112 утакмица. Тибо Куртоа је десети пут у сезони сачувао мрежу нетакнутом по чему је лидер у Европи.  

Антонио Конте је презадовољан и све заслуге пребацује на играче. Иако су његове заслуге немерљиве. Пумпа им самопоуздање и морал пред можда и одлучујуће битке током згуснутог распореда.

“Ова серија је сјајна, али честитке иду играчима, а не мени. Они су заслужни за ово. Најважнија ствар је што смо тим у сваком моменту. Када треба да патимо и да се мучимо, онда то радимо као тим. Када треба да играмо добар фудбал, онда то радимо заједно. То је најважније. Надамо се да ћемо наставити да радимо и напредујемо у истом стилу. Презадовољан сам својим играчима јер сваког дана видим велику посвећеност и радне навике код њих.  Начин на који се припремају за утакмице, начин на који се боре… То је фантастично! А можемо још да напредујемо. Увек може боље”, рекао је Антонио Контепосле победе над Кристал Паласом.

Следе мечеви на Стамфорд Бриџу против Борнмута и Стоука. И то је крај године. Све су прилике да ће казнена експедиција Плаваца завршити 2016. са невероватних 13 узастопних победа у Премијер лиги. И чврсто ће ставити шапе на шампионски пехар… 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар