Sve funkcioniše besprekorno - od Kurtoe do Koste!

Antonio Konte posle 11. uzastopne pobede pumpa samopouzdanje svojim gladijatorima.

Fudbal 18.12.2016 | 12:30
Sve funkcioniše besprekorno - od Kurtoe do Koste!
Plavi tenk melje i ruši sve pred sobom. Čelsi je dominantan u Premijer ligi, a AnotnioKonte je ukrao šou trenerskim zvezdama poput Murinja, Gvardiole ili Klopa.

Italijan je napravio kaznenu ekspeiciju od Plavaca koji su danas ostvarili neverovatnu 11. uzastopnu pobedu u sezoni i postavili klupski rekord. Ujedno je to bila 500. pobeda za Plavce u Premijer ligi i ispred su samo Mančester Junajted sa 593 i Arsenal sa 512.

Sve funkcioniše besprekorno u igri Plavaca. Dijego Kosta je do 50. gola u dresu Čelsija stigao u 97. meču po čemu je bolji i od legende poput Drogbe kojem je za to bilo potrebno 112 utakmica. Tibo Kurtoa je deseti put u sezoni sačuvao mrežu netaknutom po čemu je lider u Evropi.  

Antonio Konte je prezadovoljan i sve zasluge prebacuje na igrače. Iako su njegove zasluge nemerljive. Pumpa im samopouzdanje i moral pred možda i odlučujuće bitke tokom zgusnutog rasporeda.

“Ova serija je sjajna, ali čestitke idu igračima, a ne meni. Oni su zaslužni za ovo. Najvažnija stvar je što smo tim u svakom momentu. Kada treba da patimo i da se mučimo, onda to radimo kao tim. Kada treba da igramo dobar fudbal, onda to radimo zajedno. To je najvažnije. Nadamo se da ćemo nastaviti da radimo i napredujemo u istom stilu. Prezadovoljan sam svojim igračima jer svakog dana vidim veliku posvećenost i radne navike kod njih.  Način na koji se pripremaju za utakmice, način na koji se bore… To je fantastično! A možemo još da napredujemo. Uvek može bolje”, rekao je Antonio Konteposle pobede nad Kristal Palasom.

Slede mečevi na Stamford Bridžu protiv Bornmuta i Stouka. I to je kraj godine. Sve su prilike da će kaznena ekspedicija Plavaca završiti 2016. sa neverovatnih 13 uzastopnih pobeda u Premijer ligi. I čvrsto će staviti šape na šampionski pehar… 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar