Ватерполисти Партизана: "Узми, Зоки, евро титулу!"

После освојеног трофеја у Купу Србије, тренер ватерполиста Партизана Зоран Миленковић још једном поручује: "Овај тим има потенцијал за велика дела". Прочитајте шта су му играчи певали и шта им је он одговорио.

Остали спортови 16.12.2016 | 21:20
Ватерполисти Партизана: "Узми, Зоки, евро титулу!"
Када је именован за новог тренера ватерполо тима Партизана, уместо Владимира Вујасиновића, пред Зораном Миленковићем је био постављен тежак задатак - од голобрадих младића, тинејџера извући максимум у овом тренутку.

"Боримо се за опстанак српског клупског ватерпола тако што стварамо играче за нове високе домете", била је порука Миленковића када је ступио на дужност.

Његов задатак нимало није лак - Партизан је одувек био једно од највећих имена европског и светског ватерпола, седам пута је био првак Европе, освајао је многе трофеје у домаћим лигама, међународним турнирима. Дакле, и у ужасно тешким условима (пре свега, материјалним), "обавеза" сваке генерације Партизановог тима је да се бори за грб и част.

Пре неких 15-ак дана, Миленковић је, после вишенедељног рада са младићима који јесу будућност српског ватерпола, изјавио: "Овај тим има потенцијал да једног дана буде првак Европе, ако помогнемо овим младићима".

Овакве изјаве се не дају тако лако и тако често. Дакле, очигледно је да у овом тиму Партизана "има материјала" за нека већа дела, само је питање да ли ће за то Миленковић добити адекватну подршку.

Први део сезоне, Партизан је завршио више него успешно. Успео је да у својој групи у Регионалној лиги освоји друго место, а у четвртак увече у Нишу је одбранио трофеј у Купу Србије, победом над БВК Црвена звезда (8:5).

"Крајем новембра и почетком децембра пружили смо најбоље партије у првом делу сезоне, што показује да смо добро испланирали и реализовали напредак у форми, што није било лако", каже Миленковић за клупски сајт.

Објашњавајући зашто је било тешко Миленковић, који је ове сезоне преузео први тим црно-белих, каже:

"Календари светске и европске федерације  иду на штету клубовима који имају младе прве тимове, као што је Партизан. Наиме, европска и светска јуниорска првенства се сваке године завршавају непосредно уочи почетка или кад већ почне клупска сезона. Ми у тиму имамо велики број јуниорских репрезентативаца, који су се екипи прикључили тек крајем септембра, док је део ватерполиста почео да тренира још у августу. Зато смо током сезоне уигравали тим, радили на томе да играче доведемо на уједначен ниво припремљености".

У 11 мечева у Регионалној, Лиги шампиона и Купу Србије црно-бели су забележили седам победа, један реми и три пораза.

"Издвојио бих три утакмице као наше најбоље у првом делу сезоне. Крајем новембра смо у Регионалној лиги победили далеко искуснију екипу Јадрана из Херцег Новог. Непосредно уочи пута у Ниш, мало нам је недостајало да освојимо бод против Егера, једног од фаворита за висок пласман у Лиги шампиона, а трећи меч у овом низу је финале Купа против Црвене звезде", каже тренер црно-белих.

Миленковић је посебно задовољан игром у одбрани у финалу, илуструјући то податком да је у првом полувремену финала његова екипа девет пута играла са играчем мање, а да је у тим ситуацијама примила само један гол.

Миленковић ради као први тренер од августа. Право је време за повлачење црте.

"Наша млада екипа, знатно промењена у односу на тим из прошле сезоне, је за кратко време направила изузетан напредак. Моје мишљење је да могу још много да напредују. Имамо играче са великим потенцијалом, који треба да се бруси, да се чува, јер ако би овај тим остане на окупу  верујем да бисмо за пар сезоне имали екипу која може да врати Партизан тамо где му је место - у европски врх".

После утакмице, играчи су му певали:

"Узми, Зоки, евро титулу!".

Тренер им је одговорио: "Може, али са вама".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар