Vaterpolisti Partizana: "Uzmi, Zoki, evro titulu!"

Posle osvojenog trofeja u Kupu Srbije, trener vaterpolista Partizana Zoran Milenković još jednom poručuje: "Ovaj tim ima potencijal za velika dela". Pročitajte šta su mu igrači pevali i šta im je on odgovorio.

Ostali sportovi 16.12.2016 | 21:20
Vaterpolisti Partizana: "Uzmi, Zoki, evro titulu!"
Kada je imenovan za novog trenera vaterpolo tima Partizana, umesto Vladimira Vujasinovića, pred Zoranom Milenkovićem je bio postavljen težak zadatak - od golobradih mladića, tinejdžera izvući maksimum u ovom trenutku.

"Borimo se za opstanak srpskog klupskog vaterpola tako što stvaramo igrače za nove visoke domete", bila je poruka Milenkovića kada je stupio na dužnost.

Njegov zadatak nimalo nije lak - Partizan je oduvek bio jedno od najvećih imena evropskog i svetskog vaterpola, sedam puta je bio prvak Evrope, osvajao je mnoge trofeje u domaćim ligama, međunarodnim turnirima. Dakle, i u užasno teškim uslovima (pre svega, materijalnim), "obaveza" svake generacije Partizanovog tima je da se bori za grb i čast.

Pre nekih 15-ak dana, Milenković je, posle višenedeljnog rada sa mladićima koji jesu budućnost srpskog vaterpola, izjavio: "Ovaj tim ima potencijal da jednog dana bude prvak Evrope, ako pomognemo ovim mladićima".

Ovakve izjave se ne daju tako lako i tako često. Dakle, očigledno je da u ovom timu Partizana "ima materijala" za neka veća dela, samo je pitanje da li će za to Milenković dobiti adekvatnu podršku.

Prvi deo sezone, Partizan je završio više nego uspešno. Uspeo je da u svojoj grupi u Regionalnoj ligi osvoji drugo mesto, a u četvrtak uveče u Nišu je odbranio trofej u Kupu Srbije, pobedom nad BVK Crvena zvezda (8:5).

"Krajem novembra i početkom decembra pružili smo najbolje partije u prvom delu sezone, što pokazuje da smo dobro isplanirali i realizovali napredak u formi, što nije bilo lako", kaže Milenković za klupski sajt.

Objašnjavajući zašto je bilo teško Milenković, koji je ove sezone preuzeo prvi tim crno-belih, kaže:

"Kalendari svetske i evropske federacije  idu na štetu klubovima koji imaju mlade prve timove, kao što je Partizan. Naime, evropska i svetska juniorska prvenstva se svake godine završavaju neposredno uoči početka ili kad već počne klupska sezona. Mi u timu imamo veliki broj juniorskih reprezentativaca, koji su se ekipi priključili tek krajem septembra, dok je deo vaterpolista počeo da trenira još u avgustu. Zato smo tokom sezone uigravali tim, radili na tome da igrače dovedemo na ujednačen nivo pripremljenosti".

U 11 mečeva u Regionalnoj, Ligi šampiona i Kupu Srbije crno-beli su zabeležili sedam pobeda, jedan remi i tri poraza.

"Izdvojio bih tri utakmice kao naše najbolje u prvom delu sezone. Krajem novembra smo u Regionalnoj ligi pobedili daleko iskusniju ekipu Jadrana iz Herceg Novog. Neposredno uoči puta u Niš, malo nam je nedostajalo da osvojimo bod protiv Egera, jednog od favorita za visok plasman u Ligi šampiona, a treći meč u ovom nizu je finale Kupa protiv Crvene zvezde", kaže trener crno-belih.

Milenković je posebno zadovoljan igrom u odbrani u finalu, ilustrujući to podatkom da je u prvom poluvremenu finala njegova ekipa devet puta igrala sa igračem manje, a da je u tim situacijama primila samo jedan gol.

Milenković radi kao prvi trener od avgusta. Pravo je vreme za povlačenje crte.

"Naša mlada ekipa, znatno promenjena u odnosu na tim iz prošle sezone, je za kratko vreme napravila izuzetan napredak. Moje mišljenje je da mogu još mnogo da napreduju. Imamo igrače sa velikim potencijalom, koji treba da se brusi, da se čuva, jer ako bi ovaj tim ostane na okupu  verujem da bismo za par sezone imali ekipu koja može da vrati Partizan tamo gde mu je mesto - u evropski vrh".

Posle utakmice, igrači su mu pevali:

"Uzmi, Zoki, evro titulu!".

Trener im je odgovorio: "Može, ali sa vama".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar