ЕП - рукомет (Ж): Домаћин "иде кући"!

Комплетирањем утакмица другог кола Групе И, избрисано је неколико недоумица око пласмана. Прочитајте које је најбоље, а које најлошије место које српска селекција може да заузме. Поразом од Француске 21:19 домаћин Европског првенства, селекција Шведске, опростила се од полуфинала.

Остали спортови 13.12.2016 | 10:45
ЕП - рукомет (Ж): Домаћин "иде кући"!
Понедељак је донео одговоре на неколико важних питања у вези са борбом за пролаз у полуфинале Европског првенства у рукомету за жене у Шведскоој.

Након пораза Србије од Холандије, од шансе да се нађу међу четири опростиле су се и домаће рукометашице.

Рукометашице Шведске победиле су само на отварању шампионата, у дуелу са Шпанијом, а онда из утакмице из утакмицу доносиле разочарење својим навијачима.

Последње у низу је данашњи пораз од Француске 19:21, у другој утакмици друге фазе ЕП, којим су бронзане са последњег европског шампионата изгубиле све шансе да се боре зе медаљу.

Шведска, као и Србија, је остала на три освојена бода, Немачка има два бода више и још је у игри, а највеће шансе за пролаз у полуфинале из Групе И имају Холандија и Француска са по 6 освојених бодова.

Немачка ће у последњем колу групне фазе морати да савлада Шведску, али и да се нада поразу Француске од Србије, или бар ремију Холандије са Шпанијом, како би прошла у полуфинале.

Меч у Скандинавиум Арени у Гетеборгу почео је катастрофално по Шведску, упркос огромној подршци домаће публике. Францускиње су повеле 4:0 и натерале шведског селектора Хенрика Сигнела да зове тајм аут. Предах је уродио плодом, али само кратко, јер су Швеђанке успеле да смање на 4:1, али не и да потом битније "пониште" вођство противника.

Предвођене сјајном Естел Нзе, која је постигла шест голова у првом полувремену, Францускиње су отишле на одмор са предношћу 12:10. У наставку су стигле и до пет голова предности, након поготка Сирабе Дембеле за 19:14, али је Шведска узвратила серијом 4:0 и смањила на само гол заостатка - било је 19:18 седам и по минута прије краја.

Било је то, међутим, све од Шведске која није успела да искористи напад за изједначење при резултату 20:19. Хана Бломстранд изгубила је лопту, а Дембеле је то казнила својим другим голом на утакмици за коначних 21:19.

Естел Нзе била је најефикаснија у победничком тиму са шест голова, док је код Шведске Јамина Робертс постигла пет.

На ЕП у Шведској следе мечеви групе ИИ, а потом и последње коло, које ће осим путника у полуфинале решити и питање пласмана екипа испод петог мјеста.

Селекција Србије победом или ремијем са Францускињама, уз пораз Шведске од Немачке може да заврши као четврта у групи.

Када је у питању коначни пласман, Србија у најгорем случају може бити десета, а у најбољем седма.

Једино што је извесно у групи у Гетеборгу пред мечеве последњег кола је да ће Шпанија завршити као шеста - последњепласирана.

ГРУПА И

Шпанија – Немачка 20:20 (12:9)

Србија - Холандија 27:34 (12:17)

Шведска – Француска 19:21 (20.45)

ТАБЕЛА: Холандија 6, Француска 6, Немачка  5, Шведска 3, Србија 3, Шпанија 1

Следеће коло (среда):

Шпанија – Холандија (16.15)

Шведска – Немачка (18.30)

Србија – Француска (20.45)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар