EP - rukomet (Ž): Domaćin "ide kući"!

Kompletiranjem utakmica drugog kola Grupe I, izbrisano je nekoliko nedoumica oko plasmana. Pročitajte koje je najbolje, a koje najlošije mesto koje srpska selekcija može da zauzme. Porazom od Francuske 21:19 domaćin Evropskog prvenstva, selekcija Švedske, oprostila se od polufinala.

Ostali sportovi 13.12.2016 | 10:45
EP - rukomet (Ž): Domaćin "ide kući"!
Ponedeljak je doneo odgovore na nekoliko važnih pitanja u vezi sa borbom za prolaz u polufinale Evropskog prvenstva u rukometu za žene u Švedskooj.

Nakon poraza Srbije od Holandije, od šanse da se nađu među četiri oprostile su se i domaće rukometašice.

Rukometašice Švedske pobedile su samo na otvaranju šampionata, u duelu sa Španijom, a onda iz utakmice iz utakmicu donosile razočarenje svojim navijačima.

Poslednje u nizu je današnji poraz od Francuske 19:21, u drugoj utakmici druge faze EP, kojim su bronzane sa poslednjeg evropskog šampionata izgubile sve šanse da se bore ze medalju.

Švedska, kao i Srbija, je ostala na tri osvojena boda, Nemačka ima dva boda više i još je u igri, a najveće šanse za prolaz u polufinale iz Grupe I imaju Holandija i Francuska sa po 6 osvojenih bodova.

Nemačka će u poslednjem kolu grupne faze morati da savlada Švedsku, ali i da se nada porazu Francuske od Srbije, ili bar remiju Holandije sa Španijom, kako bi prošla u polufinale.

Meč u Skandinavium Areni u Geteborgu počeo je katastrofalno po Švedsku, uprkos ogromnoj podršci domaće publike. Francuskinje su povele 4:0 i naterale švedskog selektora Henrika Signela da zove tajm aut. Predah je urodio plodom, ali samo kratko, jer su Šveđanke uspele da smanje na 4:1, ali ne i da potom bitnije "ponište" vođstvo protivnika.

Predvođene sjajnom Estel Nze, koja je postigla šest golova u prvom poluvremenu, Francuskinje su otišle na odmor sa prednošću 12:10. U nastavku su stigle i do pet golova prednosti, nakon pogotka Sirabe Dembele za 19:14, ali je Švedska uzvratila serijom 4:0 i smanjila na samo gol zaostatka - bilo je 19:18 sedam i po minuta prije kraja.

Bilo je to, međutim, sve od Švedske koja nije uspela da iskoristi napad za izjednačenje pri rezultatu 20:19. Hana Blomstrand izgubila je loptu, a Dembele je to kaznila svojim drugim golom na utakmici za konačnih 21:19.

Estel Nze bila je najefikasnija u pobedničkom timu sa šest golova, dok je kod Švedske Jamina Roberts postigla pet.

Na EP u Švedskoj slede mečevi grupe II, a potom i poslednje kolo, koje će osim putnika u polufinale rešiti i pitanje plasmana ekipa ispod petog mjesta.

Selekcija Srbije pobedom ili remijem sa Francuskinjama, uz poraz Švedske od Nemačke može da završi kao četvrta u grupi.

Kada je u pitanju konačni plasman, Srbija u najgorem slučaju može biti deseta, a u najboljem sedma.

Jedino što je izvesno u grupi u Geteborgu pred mečeve poslednjeg kola je da će Španija završiti kao šesta - poslednjeplasirana.

GRUPA I

Španija – Nemačka 20:20 (12:9)

Srbija - Holandija 27:34 (12:17)

Švedska – Francuska 19:21 (20.45)

TABELA: Holandija 6, Francuska 6, Nemačka  5, Švedska 3, Srbija 3, Španija 1

Sledeće kolo (sreda):

Španija – Holandija (16.15)

Švedska – Nemačka (18.30)

Srbija – Francuska (20.45)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar