ЕП - Ђурићева: Овај резултат је наша реалност!

Селекторка рукометашица Србије, Драгица Ђурић, рекла је да нема шта да замери својој екипи после пораза од Холандије на Европском првенству.

Остали спортови 13.12.2016 | 09:15
ЕП - Ђурићева: Овај резултат је наша реалност!
Србија је изгубила у Гетеборгу од селекције Холандије са 27:35 у другом колу друге фазе такмичења и тако остала без шанси за пласман у полуфинале.

"У овом тренутку овакав резултат је реалност. Пре меча смо покушали све да исход буде другачији и заиста немам девојкама шта да приговорим. Медјутим, с пеховима које смо имали, више није могло", рекла је Ђурићева, преноси Рукометни савез Србије.

У трећем мечу Европског Србија је остала без Јелене Лавко. Већ данима се са температуром мучи Јелена Трифуновић, као и Кристина Лишчевић. Марина Дмитровић због повреде Ахилове тетиве није тренирала пред меч са Холандијом, а већ на самом старту повреда ледјног мишића избацила је из строја и капитена Катарину Крпеж.

У последњем колу Групе 1 Србија у среду игра против Француске.

"Боримо се са разним стварима. Желимо достојно да одиграмо са Француском, да пружимо максимум, па видећемо за који резултат ће то бити довољно", рекла је Драгица Ђурић.

Десни бек Србије Андјела Јањушевић рекла је да су Холандјанке "дефинитивно боље".

"Играле су боље у одбрани. Промашиле смо пуно зицера, али смо дале све од себе да што боље одиграмо. Холандија је показала да је квалитетнија и зашто је светски вицешампион. Остаје нам да се спремимо за наредни меч и достојно репрезентујемо Србију до последње секунде у Шведској", рекла је Јањушевићева.

Десни бек Марина Дмитровић рекла је да је њена екипа дала све од себе и да се борила.

"У првом полувремену смо промашиле пуно зицера, а пореметиле су нас и бројне повреде и температуре играчица. Оставиле смо срце, али Холандија је показала колико је квалитетна. Толико су добро уигране да неке ствари раде механички. Знају тачно где стоје, како се крећу, дуго су заједно. Показале су врхунски квалитет", рекла је Дмитровићева.

У случају победе против Француске рукометашице Србије би могле да се боре за пето место на Европском првенству, које би пласманом Норвешке и Немачке у борбу за медаље могло да донесе и директан пласман на Светско првенство наредне године.

"Остаје нам Француска. Мотива ће бити. Ко зна шта може да се издешава. Боримо се за сваки бод. Нека нам се врате ови промашени зицери и биће добро", рекла је Марина Дмитровић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар