EP - Đurićeva: Ovaj rezultat je naša realnost!

Selektorka rukometašica Srbije, Dragica Đurić, rekla je da nema šta da zameri svojoj ekipi posle poraza od Holandije na Evropskom prvenstvu.

Ostali sportovi 13.12.2016 | 09:15
EP - Đurićeva: Ovaj rezultat je naša realnost!
Srbija je izgubila u Geteborgu od selekcije Holandije sa 27:35 u drugom kolu druge faze takmičenja i tako ostala bez šansi za plasman u polufinale.

"U ovom trenutku ovakav rezultat je realnost. Pre meča smo pokušali sve da ishod bude drugačiji i zaista nemam devojkama šta da prigovorim. Medjutim, s pehovima koje smo imali, više nije moglo", rekla je Đurićeva, prenosi Rukometni savez Srbije.

U trećem meču Evropskog Srbija je ostala bez Jelene Lavko. Već danima se sa temperaturom muči Jelena Trifunović, kao i Kristina Liščević. Marina Dmitrović zbog povrede Ahilove tetive nije trenirala pred meč sa Holandijom, a već na samom startu povreda ledjnog mišića izbacila je iz stroja i kapitena Katarinu Krpež.

U poslednjem kolu Grupe 1 Srbija u sredu igra protiv Francuske.

"Borimo se sa raznim stvarima. Želimo dostojno da odigramo sa Francuskom, da pružimo maksimum, pa videćemo za koji rezultat će to biti dovoljno", rekla je Dragica Đurić.

Desni bek Srbije Andjela Janjušević rekla je da su Holandjanke "definitivno bolje".

"Igrale su bolje u odbrani. Promašile smo puno zicera, ali smo dale sve od sebe da što bolje odigramo. Holandija je pokazala da je kvalitetnija i zašto je svetski vicešampion. Ostaje nam da se spremimo za naredni meč i dostojno reprezentujemo Srbiju do poslednje sekunde u Švedskoj", rekla je Janjuševićeva.

Desni bek Marina Dmitrović rekla je da je njena ekipa dala sve od sebe i da se borila.

"U prvom poluvremenu smo promašile puno zicera, a poremetile su nas i brojne povrede i temperature igračica. Ostavile smo srce, ali Holandija je pokazala koliko je kvalitetna. Toliko su dobro uigrane da neke stvari rade mehanički. Znaju tačno gde stoje, kako se kreću, dugo su zajedno. Pokazale su vrhunski kvalitet", rekla je Dmitrovićeva.

U slučaju pobede protiv Francuske rukometašice Srbije bi mogle da se bore za peto mesto na Evropskom prvenstvu, koje bi plasmanom Norveške i Nemačke u borbu za medalje moglo da donese i direktan plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine.

"Ostaje nam Francuska. Motiva će biti. Ko zna šta može da se izdešava. Borimo se za svaki bod. Neka nam se vrate ovi promašeni ziceri i biće dobro", rekla je Marina Dmitrović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar