ФРА: Рен отрован из мале бочице! Љепотица и Ница, ПСЖ је у нокдауну!

Јесењи човек Валбуена наставио да сипа! Лион голом омаленог крила славио против Рена – 1:0. Ница заледила Парк принчева, али је Матадор угрејао шампиона! Лидер је био на прагу велике победе и имао два гола предности, све док Единсон Кавани није наместио нишане.

Фудбал 12.12.2016 | 12:50
ФРА: Рен отрован из мале бочице! Љепотица и Ница, ПСЖ је у нокдауну!
Ница је преживела Парк принчева, задржала је прво место на табели, одолела Пари Сен Жермену и оставила га на четири бода заостатка, али и поред изненађења које је направила на терену шампиона, има за чим да жали. Била је на прагу победе, али је Единсон Кавани био неумољив и са два гола донео Пари Сен Жермену реми после којег је и даље све отворено у трци за титулу - 2:2.

Уругвајски Матадор игра у невероватној форми ове сезоне. Први је стрелац када се рачунају пет најјачих шампионата Европе. Постигао је чак 16 голова у првенству!

Овом исходу се највише радује Монако који је остао други на табели, смањио заостатак за Ницом на бод и повећао предност у односу на ПСЖ на три бода. Али нема сумње да нач очекује сјајна шампионска трка утроје.  

Све је ишло као по лоју за госте. Баш онакав почетак утакмицу какав би пожелели. ПСЖ је имао инцијативу и промашивао што је значило и нервозу за домаћи тим. Ница је повела из прве прилике која јој се указала. Вилан Сипријан је показао да изарста у звезду француског фудбала пошто је прелепим голом из слободног ударца матирао немоћног Ареолу.

Примљени гол као да је разбеснео домаће фудбалере који су убацили у пету брзину и почели да стежу обруч око гола Нице. Кавани је промашио зицер, а када је Плеа у надокнади полувремена искористио очајну реакцију Силве и Маркињоса и погодио за 2:0, ПСЖ је био у нокдауну...

Али устаје се и из нокдауна! Ако имате прави менталитет и ако имате Единсона Каванија. Тек што је почело друго полувреме, Кавани је удахнуо живот потресеним Свецима. Верати је сјајним пасом лансирао Оријеа по десном крилу, а овај идеалним центрашутем нашао Каванија у петерцу. Матадор не греши у оваквим ситуацијама. Тај гол је уздрмао Ницу и вратио наду шампиону.

Кренула је опсада Нициног гола. Пљуштале су шансе, Свеци су доминирали и било је само питање времена када ће Ница капитулирати. Десило се то уз помоћ њеног голмана у 60. минуту. Ница је за само 15 минута прокоцкала велики капитал из првог полувремена. Голман Кардинал је кардинално погрешио приликом центаршута и наместио плопту на ногу Каванију, који још једном из петерца кажњава госте.

Изгледало је у том тренутку да је Ница готово и да неће освојити ни бод јер је била потпуно инфериорна у односу на ПСЖ. Домаћи тим је нападао са свих старна, стезао обруч, Каваније попут ајкуле кружио шеснаестерцом гостију и чекао нову шансу за завршни ударац, али је Ница успела да одоли.

На Ривијеру носи велики бод, мада ће имати за чим да жали је је имала сјајну шансу да остави ПСЖ на чак седам бодова заостатка.

Како оно беше кажу старији и учени људи – отров се крије у малим бочицама! Веродостојност те максиме на својој кожи су осетили фудбалери Рена који су поражени на гостовању Лиону – 1:0.

Јесењи пир наставио је Матеју Валбуена. Омалени крилни везиста постигао је трећи гол у последње три недеље. Имао је одличне соло паритуре Валбуена у сударима са ПСЖ-ом и Нантом, али је данас голом у 28.минуту довео Лион до четврте позиције Лиге 1.

Прави тактички дуел, шаховску партију двојице тренера, пресекла је асистенција Гезела.Одличан центаршут Валбуена је из прве ударцем десном ногом сместио у мрежу.

Лион је из првог шута у оквир гола дошао до вођства. После је до изражаја дошла стамена одбрана домаћина. Истина, Лиону је посао био олакшан после црвеног картона Бенсабаинија. Алжирски штопер је као последњи човек одбране оборио Лаказета и зарадио пут у свлачионицу.

Сасвим довољно да Лион забележи други узастопни првенствени тријумф. И то без примљеног гола.

ЛИГА 1, 17. коло:

Субота:
Дижон - Марсељ 1:2 (0:1)
/Абед 78 - Лопез 6, Гомис 86/

Бордо - Монако 0:4 (0:2)
/Сидибе 2, Фалкао 4, 50, 64 пенал/

Лил - Монпеље 2:1 (2:0)
/Де Превил 5, Санкаре 38 - Муније 82/

Нанси - Анже 2:0 (1:0)
/Диа 29, Пујо 63/

Бастија - Мец 2:0 (1:0)
/Даник 23, Сент-Максиман 76/

Тулуз - Лоријан 3:2 (2:1)
/Тоивонен 8, 20, 60 - Муканђо 27, Вари 89/

Нант - Каен (одложено)

Недеља:
Лион - Рен 1:0 (1:0)
/Валбуена 28/

Сент Етјен - Генган 1:0 (1:0)
/Хамума 25/

ПСЖ - Ница 2:2 (0:2)
/Кавани 47, 60 - Сипријен 32, Плеа 45/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар