FRA: Ren otrovan iz male bočice! Ljepotica i Nica, PSŽ je u nokdaunu!

Jesenji čovek Valbuena nastavio da sipa! Lion golom omalenog krila slavio protiv Rena – 1:0. Nica zaledila Park prinčeva, ali je Matador ugrejao šampiona! Lider je bio na pragu velike pobede i imao dva gola prednosti, sve dok Edinson Kavani nije namestio nišane.

Fudbal 12.12.2016 | 12:50
FRA: Ren otrovan iz male bočice! Ljepotica i Nica, PSŽ je u nokdaunu!
Nica je preživela Park prinčeva, zadržala je prvo mesto na tabeli, odolela Pari Sen Žermenu i ostavila ga na četiri boda zaostatka, ali i pored iznenađenja koje je napravila na terenu šampiona, ima za čim da žali. Bila je na pragu pobede, ali je Edinson Kavani bio neumoljiv i sa dva gola doneo Pari Sen Žermenu remi posle kojeg je i dalje sve otvoreno u trci za titulu - 2:2.

Urugvajski Matador igra u neverovatnoj formi ove sezone. Prvi je strelac kada se računaju pet najjačih šampionata Evrope. Postigao je čak 16 golova u prvenstvu!

Ovom ishodu se najviše raduje Monako koji je ostao drugi na tabeli, smanjio zaostatak za Nicom na bod i povećao prednost u odnosu na PSŽ na tri boda. Ali nema sumnje da nač očekuje sjajna šampionska trka utroje.  

Sve je išlo kao po loju za goste. Baš onakav početak utakmicu kakav bi poželeli. PSŽ je imao incijativu i promašivao što je značilo i nervozu za domaći tim. Nica je povela iz prve prilike koja joj se ukazala. Vilan Siprijan je pokazao da izarsta u zvezdu francuskog fudbala pošto je prelepim golom iz slobodnog udarca matirao nemoćnog Areolu.

Primljeni gol kao da je razbesneo domaće fudbalere koji su ubacili u petu brzinu i počeli da stežu obruč oko gola Nice. Kavani je promašio zicer, a kada je Plea u nadoknadi poluvremena iskoristio očajnu reakciju Silve i Markinjosa i pogodio za 2:0, PSŽ je bio u nokdaunu...

Ali ustaje se i iz nokdauna! Ako imate pravi mentalitet i ako imate Edinsona Kavanija. Tek što je počelo drugo poluvreme, Kavani je udahnuo život potresenim Svecima. Verati je sjajnim pasom lansirao Orijea po desnom krilu, a ovaj idealnim centrašutem našao Kavanija u petercu. Matador ne greši u ovakvim situacijama. Taj gol je uzdrmao Nicu i vratio nadu šampionu.

Krenula je opsada Nicinog gola. Pljuštale su šanse, Sveci su dominirali i bilo je samo pitanje vremena kada će Nica kapitulirati. Desilo se to uz pomoć njenog golmana u 60. minutu. Nica je za samo 15 minuta prokockala veliki kapital iz prvog poluvremena. Golman Kardinal je kardinalno pogrešio prilikom centaršuta i namestio ploptu na nogu Kavaniju, koji još jednom iz peterca kažnjava goste.

Izgledalo je u tom trenutku da je Nica gotovo i da neće osvojiti ni bod jer je bila potpuno inferiorna u odnosu na PSŽ. Domaći tim je napadao sa svih starna, stezao obruč, Kavanije poput ajkule kružio šesnaestercom gostiju i čekao novu šansu za završni udarac, ali je Nica uspela da odoli.

Na Rivijeru nosi veliki bod, mada će imati za čim da žali je je imala sjajnu šansu da ostavi PSŽ na čak sedam bodova zaostatka.

Kako ono beše kažu stariji i učeni ljudi – otrov se krije u malim bočicama! Verodostojnost te maksime na svojoj koži su osetili fudbaleri Rena koji su poraženi na gostovanju Lionu – 1:0.

Jesenji pir nastavio je Mateju Valbuena. Omaleni krilni vezista postigao je treći gol u poslednje tri nedelje. Imao je odlične solo pariture Valbuena u sudarima sa PSŽ-om i Nantom, ali je danas golom u 28.minutu doveo Lion do četvrte pozicije Lige 1.

Pravi taktički duel, šahovsku partiju dvojice trenera, presekla je asistencija Gezela.Odličan centaršut Valbuena je iz prve udarcem desnom nogom smestio u mrežu.

Lion je iz prvog šuta u okvir gola došao do vođstva. Posle je do izražaja došla stamena odbrana domaćina. Istina, Lionu je posao bio olakšan posle crvenog kartona Bensabainija. Alžirski štoper je kao poslednji čovek odbrane oborio Lakazeta i zaradio put u svlačionicu.

Sasvim dovoljno da Lion zabeleži drugi uzastopni prvenstveni trijumf. I to bez primljenog gola.

LIGA 1, 17. kolo:

Subota:
Dižon - Marselj 1:2 (0:1)
/Abed 78 - Lopez 6, Gomis 86/

Bordo - Monako 0:4 (0:2)
/Sidibe 2, Falkao 4, 50, 64 penal/

Lil - Monpelje 2:1 (2:0)
/De Previl 5, Sankare 38 - Munije 82/

Nansi - Anže 2:0 (1:0)
/Dia 29, Pujo 63/

Bastija - Mec 2:0 (1:0)
/Danik 23, Sent-Maksiman 76/

Tuluz - Lorijan 3:2 (2:1)
/Toivonen 8, 20, 60 - Mukanđo 27, Vari 89/

Nant - Kaen (odloženo)

Nedelja:
Lion - Ren 1:0 (1:0)
/Valbuena 28/

Sent Etjen - Gengan 1:0 (1:0)
/Hamuma 25/

PSŽ - Nica 2:2 (0:2)
/Kavani 47, 60 - Siprijen 32, Plea 45/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar