Шифриновој побједа у Сестријереу, Невени Игњатовић први бодови у сезони!

Српска скијашица у слаломској трци у Сестријереу освојила прве бодове у сезони!

Остали спортови 12.12.2016 | 08:45
Шифриновој побједа у Сестријереу, Невени Игњатовић први бодови у сезони!
Невена Игњатовић освојила је прве бодове ове сезоне у Светском купу.

Српска скијашица је у трци слалома воженом у италијанском Сестријереу заузела 27. место, што јој је донело четири бода.

Игњатовић је у италијанском ски центру остварила најбољи резултат каријере у слалому у Светском купу.

После прве вожње заузимала је 29. место (51.90), али је у другој остварила напредак од две позиције (51.20) и тако дошла до првих бодова у каријери у слалому.

Она је завршила такмичење резултатом 1:43,10 минута, односно пет секунди и 30 стотинки заостатка за победницом Микаелом Шифрин из САД.

Америчка скијашица је у обе вожње била убедљиво најбржа, а трку је завршила у у укупном времену 1:37,80 минута. Шифриновој је то била трећа победу у сезони, а 23. у каријери.

Друго место заузела је Словакиња Вероника Велез Зузулова са секунд и девет стотинки заостатка, док се на трећем степенику победничког постоља са секунд и 29 секунди заостатка нашла Венди Холденер из Швајцарске.

Шифринова је победом у Сестријереу увећала предност у генералном пласману и сада има 498 бодова, друга је Лара Гур из Швајцарске са 393, која је у Сестријереу била иза Игњатовићеве, а трећа је Италијанка Софија Гођија са 347 бодова. Невена Игњатовић са четири освојена бода дели 83. место у генералном пласману.

У поретку слалома Шифринова је такође прва са максималних 300 бодова, прати је Зузулова са 210, док је Холденер трећа са 200 бодова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар