Šifrinovoj pobjeda u Sestrijereu, Neveni Ignjatović prvi bodovi u sezoni!

Srpska skijašica u slalomskoj trci u Sestrijereu osvojila prve bodove u sezoni!

Ostali sportovi 12.12.2016 | 08:45
Šifrinovoj pobjeda u Sestrijereu, Neveni Ignjatović prvi bodovi u sezoni!
Nevena Ignjatović osvojila je prve bodove ove sezone u Svetskom kupu.

Srpska skijašica je u trci slaloma voženom u italijanskom Sestrijereu zauzela 27. mesto, što joj je donelo četiri boda.

Ignjatović je u italijanskom ski centru ostvarila najbolji rezultat karijere u slalomu u Svetskom kupu.

Posle prve vožnje zauzimala je 29. mesto (51.90), ali je u drugoj ostvarila napredak od dve pozicije (51.20) i tako došla do prvih bodova u karijeri u slalomu.

Ona je završila takmičenje rezultatom 1:43,10 minuta, odnosno pet sekundi i 30 stotinki zaostatka za pobednicom Mikaelom Šifrin iz SAD.

Američka skijašica je u obe vožnje bila ubedljivo najbrža, a trku je završila u u ukupnom vremenu 1:37,80 minuta. Šifrinovoj je to bila treća pobedu u sezoni, a 23. u karijeri.

Drugo mesto zauzela je Slovakinja Veronika Velez Zuzulova sa sekund i devet stotinki zaostatka, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja sa sekund i 29 sekundi zaostatka našla Vendi Holdener iz Švajcarske.

Šifrinova je pobedom u Sestrijereu uvećala prednost u generalnom plasmanu i sada ima 498 bodova, druga je Lara Gur iz Švajcarske sa 393, koja je u Sestrijereu bila iza Ignjatovićeve, a treća je Italijanka Sofija Gođija sa 347 bodova. Nevena Ignjatović sa četiri osvojena boda deli 83. mesto u generalnom plasmanu.

U poretku slaloma Šifrinova je takođe prva sa maksimalnih 300 bodova, prati je Zuzulova sa 210, dok je Holdener treća sa 200 bodova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar