Жријеб за ЕП - Маљковић: Далеко од "групе смрти"!

Селекторка Србије "између редова" поручила да је задовољна жребом за Еуробаскет, али тражи да се првенствено концентришемо на себе.

Кошарка 09.12.2016 | 21:40
Жријеб за ЕП - Маљковић: Далеко од "групе смрти"!
Женска кошаркашка репрезентација Србије почеће одбрану европског трона из групе Ц, у коју је жребана заједно са Француском, Словенијом и Грчком.

Марина Маљковић је у изјави за званични сајт КСС истакла да никада није волела да коментарише групу, да не треба трошити енергију на размишљање о противницима, него се фокусирати на себе и своју игру.

Ипак, био је ред да као селекторка каже неколико реченица и о другима...

"На први поглед види се да је А група - 'група смрти' (Шпанија, Мађарска, Украјина, Чешка - прим. аут), а да нашу репрезентацију чека нешто лакша прва фаза него на претходним шампионатима", рекла је Маљковић.

Јасно је да нам је Француска далеко најозбиљнији ривал.

"Две најважније утакмице које смо одиграле биле су против Француске у финалу Евробаскета 2015. и у борби за бронзу на Олимпијским играма. Цела Србија зна о каквој је екипи реч. Словенија и Грчка су нам добро познате, јер смо одиграли безброј пријатељских мечева. У питању су две респектабилне репрезентације, које изузетно ценим".

Једна од наших најбољих играчица, Соња Петровић, присуствовала је жребу у Прагу, с обзиром на то да тамо игра за екипу УСК.

"У поређењу са другим групама - добро смо прошле, колико је то могуће, с обзиром на то да се данас кошарка игра свуда и да нема лаких противника. Ако играмо нашу игру можемо да се боримо са сваком екипом", сматра Петровић.

Она лично после жреба је најзадовољнија што ће Србија играти у Прагу и групну фазу ЕП, а после тога, надамо се и мечеве за највиши пласман.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар