Žrijeb za EP - Maljković: Daleko od "grupe smrti"!

Selektorka Srbije "između redova" poručila da je zadovoljna žrebom za Eurobasket, ali traži da se prvenstveno koncentrišemo na sebe.

Košarka 09.12.2016 | 21:40
Žrijeb za EP - Maljković: Daleko od "grupe smrti"!
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije počeće odbranu evropskog trona iz grupe C, u koju je žrebana zajedno sa Francuskom, Slovenijom i Grčkom.

Marina Maljković je u izjavi za zvanični sajt KSS istakla da nikada nije volela da komentariše grupu, da ne treba trošiti energiju na razmišljanje o protivnicima, nego se fokusirati na sebe i svoju igru.

Ipak, bio je red da kao selektorka kaže nekoliko rečenica i o drugima...

"Na prvi pogled vidi se da je A grupa - 'grupa smrti' (Španija, Mađarska, Ukrajina, Češka - prim. aut), a da našu reprezentaciju čeka nešto lakša prva faza nego na prethodnim šampionatima", rekla je Maljković.

Jasno je da nam je Francuska daleko najozbiljniji rival.

"Dve najvažnije utakmice koje smo odigrale bile su protiv Francuske u finalu Evrobasketa 2015. i u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama. Cela Srbija zna o kakvoj je ekipi reč. Slovenija i Grčka su nam dobro poznate, jer smo odigrali bezbroj prijateljskih mečeva. U pitanju su dve respektabilne reprezentacije, koje izuzetno cenim".

Jedna od naših najboljih igračica, Sonja Petrović, prisustvovala je žrebu u Pragu, s obzirom na to da tamo igra za ekipu USK.

"U poređenju sa drugim grupama - dobro smo prošle, koliko je to moguće, s obzirom na to da se danas košarka igra svuda i da nema lakih protivnika. Ako igramo našu igru možemo da se borimo sa svakom ekipom", smatra Petrović.

Ona lično posle žreba je najzadovoljnija što će Srbija igrati u Pragu i grupnu fazu EP, a posle toga, nadamo se i mečeve za najviši plasman.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar