ЕЛ - Жељко: Звезда дисциплинована и знатно ослабљена!

Тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић каже да је тријумф против Црвене звезде изузетно важан за турског шампиона.

Кошарка 09.12.2016 | 14:15
ЕЛ - Жељко: Звезда дисциплинована и знатно ослабљена!
Фенер је у 11. колу Евролиге на свом паркету славио са 87:72.

Српски и регионални шампион играо је у Истанбулу без Луке Митровића и Марка Гудурића, што није промакло најтрофејнијем тренеру Европе.

„Морамо још једном да захвалим навијачима. Можда се понављам, али морам да кажем колико је то важно за екипу. Играли смо против тима који има изузетно дисциплиноване играче. Тачно је и да су данас играчи без двојице важних играча Митровића и Гудурића. Причали смо пре утакмице да они играју агресивну одбрану и да имају атипичне играче као што је Бјелица на центру или Симоновић на четворци. Играју пик-ен-рол и на то смо морали да реагујемо. У већем делу смо играли добро, али у мкного ситуација смо имали успоне и падове. Веома важна победа. Наши центри су одрадили веома добар посао, Екпе, Весели и Антић, али честитам свима јер је ово тимска игра“, рекао је Обрадовић.

Фенербахче је мирно оправдао улогу фаворита против Црвене звезде мтс, преузевши контролу у другој четвртини и задржавши је до краја утакмице.

Улкер спортс арена видела је у четвртак још једну рутинску победу шампиона Турске, после које је тренер домаћина Жељко Обрадовић поручио:

"Још једном, хвала нашим навијачима. Можда се понаваљам, али морам да истакнем колико је то важно овом тиму".

Након што је захвалио присталицама, најтрофејнији стручњак Европе окренуо се утакмици.

"Играли смо против тима који има веома дисциплиноване играче, али је важно да су данас одиграли без двојице веома важних, Митровића и Гудурића. И пре ове утакмице причали смо да су они тим који увек игра агресивну одбрану и да имају играче као што су Бјелица на позицији 'пет' и Симоновић на позицији 'четири'. Играју пик-ен-рол игру и морате на то да реагујете"

У коментару игре свог тима, Обрадовић је благо истакао учинак играча на високим позицијама.

"Хајде да кажем да смо у већем делу меча играли добро, али је за мој укус било много много успона и падова. Ово је веома важна победа за нас. Наши високи играчи одиграли су веома добар меч - Екпе, Весели и Перо Антић. И поред тога, исправно је честитати целом тиму, јер је ово тимска игра", подвукао је "Жоц", чија екипа од вечерас има скор 8-3. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар