EL - Željko: Zvezda disciplinovana i znatno oslabljena!

Trener Fenerbahčea Željko Obradović kaže da je trijumf protiv Crvene zvezde izuzetno važan za turskog šampiona.

Košarka 09.12.2016 | 14:15
EL - Željko: Zvezda disciplinovana i znatno oslabljena!
Fener je u 11. kolu Evrolige na svom parketu slavio sa 87:72.

Srpski i regionalni šampion igrao je u Istanbulu bez Luke Mitrovića i Marka Gudurića, što nije promaklo najtrofejnijem treneru Evrope.

„Moramo još jednom da zahvalim navijačima. Možda se ponavljam, ali moram da kažem koliko je to važno za ekipu. Igrali smo protiv tima koji ima izuzetno disciplinovane igrače. Tačno je i da su danas igrači bez dvojice važnih igrača Mitrovića i Gudurića. Pričali smo pre utakmice da oni igraju agresivnu odbranu i da imaju atipične igrače kao što je Bjelica na centru ili Simonović na četvorci. Igraju pik-en-rol i na to smo morali da reagujemo. U većem delu smo igrali dobro, ali u mknogo situacija smo imali uspone i padove. Veoma važna pobeda. Naši centri su odradili veoma dobar posao, Ekpe, Veseli i Antić, ali čestitam svima jer je ovo timska igra“, rekao je Obradović.

Fenerbahče je mirno opravdao ulogu favorita protiv Crvene zvezde mts, preuzevši kontrolu u drugoj četvrtini i zadržavši je do kraja utakmice.

Ulker sports arena videla je u četvrtak još jednu rutinsku pobedu šampiona Turske, posle koje je trener domaćina Željko Obradović poručio:

"Još jednom, hvala našim navijačima. Možda se ponavaljam, ali moram da istaknem koliko je to važno ovom timu".

Nakon što je zahvalio pristalicama, najtrofejniji stručnjak Evrope okrenuo se utakmici.

"Igrali smo protiv tima koji ima veoma disciplinovane igrače, ali je važno da su danas odigrali bez dvojice veoma važnih, Mitrovića i Gudurića. I pre ove utakmice pričali smo da su oni tim koji uvek igra agresivnu odbranu i da imaju igrače kao što su Bjelica na poziciji 'pet' i Simonović na poziciji 'četiri'. Igraju pik-en-rol igru i morate na to da reagujete"

U komentaru igre svog tima, Obradović je blago istakao učinak igrača na visokim pozicijama.

"Hajde da kažem da smo u većem delu meča igrali dobro, ali je za moj ukus bilo mnogo mnogo uspona i padova. Ovo je veoma važna pobeda za nas. Naši visoki igrači odigrali su veoma dobar meč - Ekpe, Veseli i Pero Antić. I pored toga, ispravno je čestitati celom timu, jer je ovo timska igra", podvukao je "Žoc", čija ekipa od večeras ima skor 8-3. 

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar