Почела хапшења поводом трагедије Шапекоенсеа!

Слободе лишени власник, секретар и главни механичар авио-компаније. Једна званичница у бекству!

Фудбал 08.12.2016 | 10:00
Почела хапшења поводом трагедије Шапекоенсеа!
Боливијска полиција је лишила слободе челнике авио-компаније ЛаМиа чији је авион пао у близини Медељина у Колумбији одневши са собом у смрт 71 особу, фудбалере и стручни тим Шапекоенсеа, као и њихову пратњу.

У притвору су завршили власник, али и секретар и главни механичар. Селија Кастедо, особа која је у име ове компаније одобрила план лета налази се у бекству у Бразилу од којег је затражила азил, пошто тврди да је боливијске власти малтретирају и да је упозорила пилота палог авиона да ће највероватније остати без горива на путу до Колумбије. 

Иначе, власник Ла Мие је Густаво Варгас, пензионисани генерал боливијских противаздушних снага који се обогатио на сумњив начин. Ла Миа поседује три авиона за чартер летове, од чега су два била покварена у време када се догодила несрећа. Још једна теорија завере каже да су клубови који су учествовали у Купу Јужнеамерике имали обавезу да користе услуге ЛаМие.

Све ове наводе, али и потенцијалне узроке пада летелице који се догодио 29. новембра истражује комисија састављена од колумбијских, бразилских и боливијских истражитеља која се фокусирала на то што је авион остао без горива, што се и даље сматра главним узроком пада.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар